12.5 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 6, 2022
AcasăSocialTârgujienii vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul...

Târgujienii vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 5 PET-uri

Târgu Jiul va face parte dintr-o campanie inedită menită să încurajeze atât colectarea selectivă de deșeuri cât și a folosirii transportului în comun. 

 

Săptămâna Europeană a Mobilității va fi sărbătorită la nivel național printr-o campanie inedită desfășurată în 65 de orașe din țarăRomânia Schimbă PET-ul cu biletul.

Vineri, 16 septembrie 2022, locuitorii din municipiul Târgu Jiu și din alte 64 de orașe din toate județele țării vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri. Inițiativa aparține Asociației Act for Tomorrow și Kaufland România, fiind realizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul programului național Vinerea Verde. La nivel local, campania se bucură de sprijinul ADER-Asociația pentru Democrație Educație Respect, în calitate de partener al acțiunii.

În municipiul Târgu Jiu, campania se desfășoară în parcarea magazinului Kaufland din localitate situat în: Luncilor (Str. Termocentralei nr. 2A).

Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei 5 deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în aparatele automate de colectare Tomra, puse la dispoziție de Kaufland România. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatele vor elibera un cupon în baza căruia vor primi biletul de autobuz pentru două călătorii de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare. Campania se desfășoară pe 16 septembrie, în intervalul 09:00-17:00, în 134 de magazine Kaufland România.

Pornind de la succesul campaniei din cele 9 orașe în care a fost realizată în ultimii 2 ani, inițiatorii au decis să facă un pas înainte către un viitor sustenabil și au hotărât extinderea acesteia la nivel național în 65 de orașe din toate județele țării.

Campania are ca obiective încurajarea folosirii transportului public și promovarea colectării separate a deșeurilor care vor fi transformate în noi resurse. Totodată, campania are și un obiectiv social, acela de a accesibiliza transportul public. Practic, cetățenii vor veni cu 5 PET-uri/doze/sticle la oricare dintre magazinele Kaufland și vor primi în schimb un bilet pentru mijloacele de transport în comun.

Extinderea campaniei este posibilă datorită faptului că de pe 1 septembrie 2021 toate magazinele Kaufland din țară dispun de infrastructuri de colectare separată de tip self-service pentru trei tipuri de ambalaje: PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru), compania devenind astfel primul retailer din România care oferă o rețea de automate de colectare separată la nivel național. În plus, în cadrul campaniei „Să reciclezi e mai ușor decât crezi”, toți consumatorii care vor adopta un comportament ecologic primesc cupoane de 10% reducere, la fiecare 5 ambalaje colectate, pentru o anumită categorie de produse ce se actualizează lunar cu sprijinul furnizorilor. Pentru perioada 14-20 septembrie vor exista reduceri pentru toată categoria de sucuri necarbonatate.

Toate PET-urile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare, unde vor fi transformate în noi materiale.

Primăriile din orașele participante în campanie au fost invitate să se alăture ca parteneri și să susțină implementarea acesteia în orașele lor.

Semnal de alarmă! S-au înmulțit blatiștii de pe mijloacele de transport în comun

0
Liderul salariaților din cadrul Transloc, societatea de transport în comun din Târgu Jiu, trage un...
Trolee noi în municipiul Târgu-Jiu! Când se vor putea bucura târgujienii de ele?

Transloc, unitate de protecție socială

0
Aproape 70 dintre călătorii care circulă cu mijloacele de transport în comun ale Transloc beneficiază...

Vezi câte persoane au fost amendate pentru că au circulat ilegal în mijloacele de transport în comun

0
Polițiștii locali din cadrul serviciilor de ordine publică ale Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!