TÂRGUL DE CREATIVITATE ECOLOGICĂ ,,EROII RECICLĂRII!” LA GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT ,,MIHAI EMINESCU” DIN TG-JIU

0
56

Joi 13 iunie, s-a desfășurat la sediul Grădiniței cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” din Tg-Jiu, TÂRGUL DE CREATIVITATE ECOLOGICĂ ,,EROII RECICLĂRII!”, activitate extrașcolară cuprinsă în calendarul acțiunilor PROIECTULUI EDUCATIV EXTRACURRICULAR ,,PĂDUREA, PRIETENA COPIILOR!”, organizatde Centrul de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare – Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” Tg-Jiu și desfășurat în cadrul PROGRAMULUI MONDIAL LeAF ,,SĂ ÎNVĂȚĂM DESPRE PĂDURE”, coordonator proiect prof. Ana-Maria Bîzdoacă.

Activitatea s-a desfășurat sub forma unei parade a costumelor ecologice, în care au fost prezentate produsele finale, rezultate în urma workshopurilor, realizate prin transformarea deşeurilor prin talent şi imaginaţie în opere de artă, și anume confecţionarea unor produse dintr-o varietate de materiale biodegradabile tip deşeuri şi crearea de accesorii de modă pentru copii.

Parada costumelor ecologice a fost o invitaţie lansată preșcolarilor și părinților de a- şi transpune talentul artistic şi ideile de protejare a mediului înconjurător în costume realizate din materiale reciclabile. A răspuns prezent la acţiune doamna ing. Monica Mrejeru de la Ocolul Silvic Tg-Jiu în calitate de partener dar şi de părinte.

Scopul activității a fost sensibilizarea preșcolarilor și părinților în legătură cu problemele actuale ale mediului înconjurător prin implicarea lor în activităţi de colectare şi utilizare a deşeurilor în confecţionarea de costume ce vor fi prezentate în cadrul unei parade.

Parada ,,TÂRGUL DE CREATIVITATE ECOLOGICĂEROII RECICLĂRII!” ne-a oferit ocazia de a-i vedea,  pe micii artişti, ,,la lucru”, aceștia fiind deosebit de creativi şi  organizând chiar o paradă în acest scop pentru colegii din grădiniţă, dar şi pentru părinţi, bunici şi educatoare, scoţând în „lumina reflectoarelor” costume inedite, confecţionate din materiale textile, ziare, decupaje din reviste, cutii de carton, CD-uri şi deşeuri din plastic.

Participanţii, mai mici sau mai mari, au fost foarte încântaţi de realizarea acestor costume originale. Pe «covorul roşu» au defilat preşcolarii grupei mici C, coordonaţi de prof. Seceleanu Lăcrămioara şi dumitru Lidia Simona, preșcolarii grupei mijlocie B, coordonați de prof. Ana-Maria Bîzdoacă și prof. Alina Oana Cornescu, preşcolarii grupei mijlocii A coordonaţi de prof. Marinela Chebeşi, preșcolarii grupei mici A, coordonați de prof. Ioana Otilia Mercurean şi încheind cu preșcolarii grupei mari A, coordonați de prof. Maria Augustina Jurebie, costumaţi în zâne, roboţei, cavaleri, grădinari, prinţi şi prinţese, mirese, spiriduşi etc..

Astfel, am încercat să-i facem să conştientizeze, într-un mod atractiv şi distractiv pentru ei, că ne putem dedica mai mult timp folosirii constructive a deşeurilor şi că trebuie să ne gândim mereu de două ori, înainte de a arunca ceva la coş”. Pentru efortul şi creativitatea lor, micuţii creatori au fost răsplătiţi cu aplauze furtunoase, cu o diplomă de merit şi multă voie bună, alături de colegi, educatoare, bunici şi părinţi.

PROF. ANA-MARIA BÎZDOACĂ, DIRECTOR AL GRĂDINIȚEI CU PROGRAM PRELUNGIT ,,MIHAI EMINESCU” DIN TG-JIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here