Te angajezi departe de familie? Primești 900 lei pentru chirie!

0
30

Cei care se vor muta cu locul de muncă la cel puțin 50 km de casă, vor beneficia de la Ministerul Muncii de până la 900 lei lunar, pentru chirie si utilităţi, prin programul „Prima chirie”. Decizia a fost luată în ședință de Guvern și a fost anunțată de premierul Grindeanu.

jobsPrin programul aprobat de Guvern, gorjenii care își găsesc de lucru în afara localității de domiciliu vor fi sprijiniți financiar pentru a-și acoperi cheltuielile aferente chiriei și utilităților. Acesta este un impuls pentru majoritatea tinerilor care tind să se mute în București, fiindcă aici își pot împlini visul de a munci în domeniile lor de activitate, pe lefuri consistente. Din analiza Executivului reiese că acest ajutor va acoperi circa 75% din nevoile beneficiarilor. Una din condițiile care trebuie îndeplinite de cei care vor sa beneficieze de acest ajutor de stat este cea legată de suma totală a veniturilor lunare a tuturor membrilor familiei, care nu trebuie să depășească 5.000 de lei.

Alte condiții

Prima se acordă persoanelor care se angajează în „deplasare” pentru o perioadă de cel puțin 12 luni; ajutorul de stat se acordă doar pe o perioadă de 36 de luni (trei ani); nu pot beneficia de ajutor pentru chirie persoanele care au mai beneficiat de o primă de relocare în ultimele 36 de luni premergătoare solicitării primei de relocare; persoanele care se încadrează la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimii 2 ani; persoanele pentru care plata indemnizației de șomaj a fost suspendată, iar ulterior, ca urmare a schimbării duratei contractului individual de muncă, plata indemnizației de șomaj încetează; absolvenții licențiați ai facultăților de medicină, medicină dentară și farmacie care, la data solicitării dreptului, au promovat concursul național de rezidențiat pe locuri sau pe posture; absolvenții instituțiilor de învățământ față de care angajatorii au obligația de a-i încadra în muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here