Teatrul Național „Radu Stanca“ din Sibiu, pe scena târgujiană

0
19

Teatrul Național „Radu Stanca“ din Sibiu va prezenta duminică, 16 februarie, la Târgu Jiu, spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?“ Edward Albee, în regia lui Andrei și Andreei Grosu. Piesa are o durată de o oră și 50 de minute și va fi jucată pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“.

„Cui i-e frică de Martha și George? Sau de musafirii lor, Nick și Honey, care nici măcar nu bănuiesc ce noapte îi așteaptă? Cui i-e frică de mame și de tați? Sau de fiii absenți? De întâlnirile nocturne înecate în alcool? Sau de replicile incisive care mușcă din tine, „până la măduvă”?“, se arată într-o descriere a spectacolului realizată de teatrul din Sibiu.

Din distribuție fac parte actorii Ofelia Popii (Martha), Marius Turdeanu (George), Cezara Crețu (Honey), Alin Turcu (Nick).

Ofelia Popii este poate cea mai cunoscută actriță a Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, devenind una dintre cele mai apreciate prezențe ale scenei naționale. Ea este absolventă a Facultății de Teatru a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, promoția 2001, câștigând până acum nu mai puțin de patru Premii UNITER pentru Cea mai bună actriță în rol principal, la care se adaugă o nominalizare la Premiul UNITER 2013 pentru Cea mai bună actriță în rol secundar, un Premiu Harold Angel la Festivalul Internațional de la Edinburgh 2010, precum și Marele premiu al Festivalului Internațional al Recitalurilor Dramatice Valentin Silvestru, 2016. De asemenea, Ofelia Popii a făcut parte cu succes și din distribuția mai multor lungmetraje, precum Undeva la Palilula (r. Silviu Purcărete), Portrete în pădure (r. Dinu Tănase), Vara s-a sfârșit (r. Radu Potcoavă), Moon Hotel Kabul (r. Anca Damian) ori filmul din 2012 al lui Andrei Gruzsniczki, Quod erat demonstrandum, care i-a adus un Premiu GOPO pentru Cea mai bună actriță în rol principal, în 2015.

De asemenea, Marius Turdeanu este unul dintre cei mai apreciați actori ai teatrului din Sibiu. Acesta se poate lăuda cu două nominalizări pentru cel mai bun actor în rol principal, în cadrul premiilor UNITER, atât pentru rolul Maestrului din spectacolul Maestrul și Margareta al lui Zoltán Balázs, cât și pentru rolul Cioran din spectacolul Ispita Cioran, regizat de Gavriil Pinte

„Este un eveniment important pentru teatrul nostru. Este pentru prima oară când Teatrul Național din Sibiu ajunge la Târgu Jiu“, a spus Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic Elvira Godeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here