Termenul limită, 15 iunie, pentru depunerea cererilor unice la APIA

0
9

Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2015 este în derulare, cererile unice putându-se depune până la data de 15 iunie 2015, fără penalizări. Până ieri, erau depuse 6.150 cereri unice pentru o suprafață totală de peste 17.000 ha.

Fermierii gorjeni mai au timp până la data de 15 iunie pentru a depune cererile unice de plată la sediul APIA Gorj. Cererile unice de plată se depun la centrele judeţene ale APIA pentru fermierii care solicită o suprafaţă de peste 50 hectare teren agricol şi la centrele locale ale APIA pentru fermierii care solicită o suprafaţă de până la 50 hectare teren agricol, indiferent de numărul de animale pe care le dețin. Pentru a beneficia de sprijinul aferent schemelor/ măsurilor de plată, fermierii trebuie să depună anual la APIA cererea unică de plată şi să îndeplinească condiţiile de eligibilitate conform legislaţiei comunitare şi naţionale. Se va depune o singură cerere, chiar daca fermierul deține suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Pentru mai multe informaţii în privinţa documentelor necesare, cei interesaţi pot accesa site-ul APIA Gorj.

Noi reglementări privind livrarea laptelui

Noutăţi de la APIA vin şi în ceea ce priveşte livrarea laptelui de la producători la prim-cumpărătorul de lapte. Având în vedere eliminarea sistemului cotelor de lapte, au apărut noi reglementări legale privind livrarea laptelui de la producător către prim-cumpărătorul de lapte. Astfel, orice livrare de lapte pe teritoriul României se poate realiza doar în baza unui contract încheiat între părţi, contract ce trebuie să fie de minim 6 luni, iar orice livrare de lapte în afara contractului se sancţionează conform legii. Totodată, începând de la 1 mai 2015, operatorii economici care achiziţionează lapte de la producători trebuie să declare până pe data de 15 a fiecărei luni, cantitatea de lapte achiziţionată de la producători în luna precedentă. De asemenea, pentru a putea rezista pe piaţa laptelui şi pentru a creşte puterea de negociere a preţului laptelui cu prim-cumpărătorii, producătorii trebuie să se constituie în organizaţii. În acest sens, pentru a fi recunoscute, organizaţiile de producători trebuie să depună cererea de recunoaştere însoţită de documentele anexe la centrele judeţene APIA de care aparţin, conform HG nr.441/2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here