Acasa / Headlines / Tombolă cu premii la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice

Tombolă cu premii la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice

Târgujienii care renunță la electrocasnicele stricate în acest sfârșit de săptămână se pot alege cu premii. O tombolă va fi organizată la Târgu Jiu pentru a marca Ziua internațională a reciclării deșeurilor electrice și electronice. Patru puncte de colectare vor fi amenajate pe raza orașului.

Municipiul Târgu Jiu se numără printre cele 19 orașe din țară în care se marchează, pentru prima dată, Ziua internațională a reciclării deșeurilor electrice și electronice. Organizatorii îi atrag pe participanți cu premii consistente. „13 octombrie este ziua internațională a reciclării deșeurilor electrice și electronice. Vineri și sâmbătă vor fi amplasate patru puncte de colectare provizorii în Piața Prefecturii, Parcul Lido, Casa de Cultură și zona Debarcader, între orele 10 și 17. Cetățenii pot veni să scape de aceste deșeuri electronice și vor primi un bilet la tombola care va avea loc sâmbătă, în Piața Prefecturii, la ora 18. Ca și premii, avem un frigider, trei cuptoare cu microunde, cinci aspiratoare, cinci cafetiere și cinci seturi de scule electrice. Sunt 19 astfel de acțiuni în țară. Este prima dată când marcăm această zi în România și sperăm să devină o tradiție”, a declarat Dan Burciu, reprezentantul Serviciului local de colectare a deșeurilor electrice Gorj.

Colectare gratuită permanent

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, încurajează și el colectarea deșeurilor electrice în mod organizat și le amintește cetățenilor că pot apela oricând la astfel de servicii în mod gratuit. „Am organizat această acțiune în ideea conștientizării necesității reciclării produselor electrice și electronice de pe raza municipiului Târgu Jiu. Așa cum este prevăzut în lege, avem obligația de a asigura un centru local de colectare a acestor deșeuri. Acum trei ani de zile s-a înființat acest centru care funcționează permanent. Există și un număr de telefon care poate fi apelat pentru ca angajații Asociației RoRec să se poată deplasa în fiecare locație pentru a se ridica aceste deșeuri. Numărul de telefon este 0800 444 800”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*