spot_img
13.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăSocialTrei cărți și o emisiune filatelică, lansate în curtea Colegiului Național „Tudor...

    Trei cărți și o emisiune filatelică, lansate în curtea Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“

    Trei cărți și o emisiune filatelică, dedicate ”Anului Tudor Vladimirescu”, 200 de ani de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu, au fost lansate joi, 8 iulie, la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”. Este vorba despre următoarele titluri: „200 de ani de la mișcarea lui Tudor Vladimirescu. Antologie de studii”, editor: Bogdan Mateescu, ”Istoria Revoluțiunii Române de la 1821 de C.D. Aricescu” și  „1821. Tudor Vladimirescu. Surse redescoperite”, editor: Alin Ciupală.

    Cele trei cărți au fost prezentate de directorul Muzeului Național al Literaturii Române, Ioan Cristescu, deoarece au fost tipărite sub egida Editurii Muzeului, în parteneriat cu Academia Română. Parteneri în acest proiect susținut și de Guvernul României sunt și Muzeul Național al Literaturii Române și Romfilatelia.

    De asemenea, a fost dezvelit panoul cu timbrele dedicate lui Tudor Vladimirescu, proiect realizat de Romfilatelia, la solicitarea Asociației Excelsior pentru Excelență în Educație.

    „Momentul a fost emoționant deoarece panoul, care conține timbre și imagini cu Tudor Vladimirescu în diferite ipostaze, a fost semnat atât de organizatori și invitați la eveniment, dar și de către profesori ai Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” (CNTV). Panoul va fi donat de asociația Excelsior muzeului ”Iuliu Moisil” al Colegiului ”Tudor Vladimirescu” și va conține inclusiv semnătura academicianului Ioan-Aurel Pop“, se arată într-un comunicat de presă.

    Președintele Academiei Române nu a mai putut ajunge la Târgu Jiu

    Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, nu a mai ajuns la Târgu Jiu, deoarece a suferit un accident, iar starea de sănătate nu i-a permis să se deplaseze pe o distanță mare, însă a transmis un mesaj video și a promis că va veni în județul nostru cu proxima ocazie: „Mi-ar fi plăcut să fiu alături de dvs, pe viu, la Târgu Jiu. (…) Obligația noastră este să-i continuăm amintirea lui Tudor Vladimirescu. Eroii nu mor când rămân în amintirile noastre. Pentru națiunea română modernă, Tudor Vladimirescu a judecat rolul de părinte al patriei”, a spus președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

    În deschiderea evenimentului, actorul Eugen Titu a recitat Proclamația de la Padeș. Totodată, în interiorul clădirii Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“ a fost dezvelit placheta cu numele muzeului colegiului- Iuliu Moisil.

    Claudiu Mărăcine, profesor al Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, a prezentat volumul „Controversatul Domn Tudor – Eroul din Vladimir” pe care l-a scris și lansat cu ocazia Bicentenarului.

    Alexandru Bartoc, președintele Fundației Culturale ”Bartoc”, a dăruit cinci diplome și medalii dedicate ”Anului Tudor Vladimirescu”. Evenimentul a fost moderat de directorul CNTV, Cristina Goanță și a fost organizat de Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: