spot_img
9.3 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăSocialTrei comune din Gorj participă la Recensământul General Agricol 2020

    Trei comune din Gorj participă la Recensământul General Agricol 2020

    Recesământ de probă, în Gorj. Patru sate din trei comune gorjene vor fi luate la pas pentru a fi stabilite noile date în ceea ce privește situația situația agricolă din zonă. Reprezentanții Direcției Județeană de Statistică vor efectua măsurătorile în perioada 12-23 octombrie.

    Ca țară cu cele mai multe dar și cele mai mici exploatații agricole din UE, România deține 33% din numărul total de exploatații agricole din UE acestea având o dimensiune medie de 3,6 ha/exploatație, cu mult mai mică decât dimensiunea medie la nivelul UE, de 16,6 ha/exploatație, importanța rezultatelor recensământului agricol devine evidentă pentru fundamentarea Politicii Agricole Comune care să asigure țării noastre un sector agricol rezilient, durabil și competitiv în UE.” Datele vor permite urmărirea unui număr de indicatori statistici de agrimediu care analizează impactul agriculturii asupra mediului. Acestea vor putea susține dezbateri cu privire la o serie de politici, inclusiv politica agricolă, politicile de mediu, așa-numitul acord verde și politica rurală. UAT -urile selectate pentru recensamantul de probă sunt: TURCINEȘTI- sat Turcinești 67 gospodării, BĂLĂNESTI- sat Bălănesti  20 gospodării, DĂNEȘTI- sat Botorogi 9 gospodării și DĂNESTI- sat Bucureasa 12 gospodarii ”, a transmis directorul Vasile Păunescu.

    Ce implică acțiunea

    În etapa de pregătire a Recensământului General Agricol se va desfășura un recensământ de probă, în scopul verificării practice și îmbunătățirii aspectelor organizatorice și tehnice prin care va fi evaluată claritatea întrebărilor incluse în chestionar și vor fi testate procedurile și instrumenta-rul de colectare a datelor de la exploatațiile agricole.Testarea va asigura faptul că noua rundă a Recensământului General Agricol, pentru care colectarea datelor va avea loc anul viitor, va fi bine organizată, se va desfășura în bune condiții și va permite obținerea unor rezultate statistice de calitate, necesare atât pentru susținerea programelor și politicilor agricole europene cât și a celor naționale.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Prins furând

    „Jefuit” de soție

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: