spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăSocialNu uită de biserică la ceas de mare sărbătoare

    Nu uită de biserică la ceas de mare sărbătoare

    Zeci de credincioşi au mers în zi de mare sărbătoare la biserică pentru a se bucura de marea sărbătoare dedicată Maicii Domnului, cea care face referire la Intrarea sa în Biserică. Târgujienii şi-au făcut timp să asculte slujba, dar mai ales să se roage pentru sănătate şi să aprindă lumânări.

    Pe 21 noiembrie, în fiecare an, ortodocşii merg la biserică la slujbă şi cinstesc această zi prin rugăciune, astfel au făcut şi cei zeci de creştini ortodocşi care au venit de dimineaţă să asculte liturghia. Unii dintre creştini au adus astăzi chiar şi bucate de post şi peşte, pe care preoţii le sfinţesc. Tradiţia spune că toţi cei care respectă această sărbătoare vor avea parte de sănătate, bucurii şi reuşite, iar în anul următor vor avea hambarele pline şi belşug în gospodărie. Dincolo de aceste cutume populare sau superstiţii, târgujienii au spus că vin la biserică în zile de sărbătoare pentru că nu vor să uite care le este datorria creştină şi mai ales nu vor să îşi uite credinţa. Se roagă pentru sănătatea lor şi a familiei, dar şi pentru binele celorlalţi. „Vin pentru că așa este creștinește și trebuie să ne facem timp pentru cele cuviincioase, ne rugăm pentru familie și semeni să fie sănătoși. Este timp pentru toate în viața asta, așa cum este pentru muncă și distracție este timp și pentru cele sfinte. Măcar să aprindem o lumânare pentru cei care nu mai sunt cu noi, pentru iertarea păcatelor și mai ales să ascultăm liturghia”, a declarat o credincioasă.

    Zi magică și sfântă, zi pentru iertare

    În tradiția populară, în această zi se dechid cerurile, iar credincioşii înţeleg graiul animalelor. În această zi, oamenii certați își cer iertare. Popular, sărbătoarea este asociată cu lumina: candelă, lumânare, foc şi soare. Intrarea Maicii Domnului în Biserică, sărbătorită în fiecare an la 21 noiembrie, este considerată a fi o zi magică. Pentru folosul copiilor din familie, candela trebuie să fie aprinsă, iar focul trebuie să ardă în cămin toată ziua. Conform tradiţiei, Fecioara Maria a fost dusă de părinţii săi, Ioachim şi Ana, la templul evreiesc din Ierusalim pe când era copilă, la vârsta de 3 ani, unde a trăit şi a slujit ca fecioară în templu până la logodna ei cu Sfântul Iosif. Aici, la templu, Maria şi-a petrecut întreaga copilarie, crescând în curăţenie sufletească, rugându-se neîncetat şi citind Scriptura împreună cu alte fecioare, văduve şi preoţi. Fecioara Maria a petrecut astfel 12 ani până când acelaşi Arhanghel Gavriil, care l-a anunţat pe Ioachim că va avea un copil care se va umple de Duhul Sfânt, a vestit-o că-L va naşte pe Iisus, Fiul Domnului.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: