11.5 C
Târgu Jiu
miercuri, martie 3, 2021
Acasă Social "Un brăduţ pentru fiecare familie"

„Un brăduţ pentru fiecare familie”

Primăria Târgu Jiu nu uită nici în acest an de cei aflaţi în dificultate, lipsiţi de venituri şi apăsaţi de griji. La ceas de sărbătoare au făcut posibilă vizita moşului încărcat cu daruri în mijlocul a zeci de familii nevoiaşe, aducându-le cele trebuincioase pentru masa de Crăciun.

 

Zeci de familii sărace au primit ieri un motiv în plus să se bucure de Crăciun, pentru că de acest lucru au grijă autorităţile locale, adevăraţi complici ai moşului.Un brăduţ frumos împodobit, dar mai ales pachete cu alimente necesare mesei de sărbători au fost darurile moşului, în cadrul acţiunii “Un brăduţ pentru fiecare familie”. Familia a mulţumit pentru gest, din suflet, mai ales că adulţii nu au venituri şi nici servici. „Vă facem o mică bucurie, fiind sărbătoarea Crăciunului şi ne interesează să fie cât mai multe familii fericite, familii care au nevoie de sprijinul nostru. Să aveţi un an cât mai bun şi voi, copii, să ascultaţi de bunici şi să fiţi cuminţi”, a declarat viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu. Bunica a fost la fel de încântată de gest, ca şi nepoţii, pe care-i creşte de mici, pentru că mama lor a murit. Tatăl, fără servici, a recunoscut că se aştepta la o surpriză de la moşu, nu atât pentru el, cât pentru copii, pentru că a sperat ca primăria să nu-i uite la ceas de sărbătoare. Cu toţii, au mulţumit autorităţilor locale pentru gestul generos şi au întors urările de bine şi la mulţi ani reprezentanţilor primăriei.Moşul le-a împărţit produse pentru masa de Crăciun şi le-a adus şi tradiţionalul brăduţ.

 
Copiii cu nevoi speciale, în atenţia moşului

 
La altă familie, bucuria mare a fost pentru doi fraţi, cu nevoi speciale şi care in ciuda dizabilităţilor au impresionat “ajutoarele” moşului cu talentul lor, interpretând colinde, nu doar vocal, ci şi instrumental. Întreaga familie a mulţumit de asemenea pentru bucuria făcută de autorităţile locale. Astfel, primăria a reuşit si în acest an să ducă la îndeplinire misiunea primită de la moş, iar vizate sunt pe întreaga perioadă a sărbătorilor, 60 de familii nevoiaşe. „Şi în acest an, primăria Târgu Jiu a avut o acţiune apreciată ca şi în anii trecuţi, “Un brăduţ pentru fiecare”, şi care se derulează prin intermediul Direcţiei de Protecţie Socială. Au fost identificate 60 de familii cu venituri reduse, cu probleme şi care au un număr mare de copii, bătrâni, care se confruntă cu nevoi speciale şi care aveau nevoie de ajutorul nostru”, a declarat viceprimarul Aurel Popescu. Masa de sărbători va fi astfel mai bogată şi pentru familiile care nu îşi permit un Crăciun traditional şi mai mult de atât, simt că şi la ele se gândeşte cineva.

- Advertisement -
Articolul precedentPovestea porcului
Articolul următorObiceiul pământului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente