Un monument al naturii va fi igenizat în cadrul campaniei ”Provocare la ecologizare”

0
21

Poiana Narciselor din Târgu Jiu, monument al naturii, va fi igienizată. Acțiunea de colectare a gunoaielor din zonă va avea loc miercuri, 24 aprilie, de la ora 11:00.

Campania se numește ”Provocare la ecologizare”, iar printre organizatori sunt Serviciul pentru Gestionarea Deşeurilor Gorj şi studenţii de la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu. Această provocare a fost lansată de către Luis Popa în mediul virtual,

„Am lansat aceasta provocare studentilor din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” pentru a participa la această acțiune de ecologizare. În perioada următoare vom mai lansa astfel de provocări către oameni din mediul politic, mediul privat, din presă sau din anumite instituții publice. Am ales această variantă pentru a vedea cine se implică și cine nu, mai ales că sunt unii care stau pe margine, arată cu degetul, dar cand este vorba de implicare nu mai vor”, a menționat directorul Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activităților de Salubrizare din cadrul Consiliului Județean Gorj Luis Popa

În fiecare an ”Sărbătoarea Narciselor” strânge la un loc mii de gorjeni iubitori de natură care lasă în urmă și tone de gunoaie.  De asemenea, pe toată durata sezonului de vară, sunt mulţi târgujieni care merg la grătar şi lasă în urmă foarte multe resturi fără să se gândească la consecinţe.

În poiană sunt câmpuri întregi de narcise care oferă un adevărat spectacol pentru iubitorii naturii. Din păcate, aproape toată lumea care trece prin zona Preajba culeg flori din zonă şi mai răpesc din frumuseţea locului. Alţii le culeg pentru a le vinde. Mai sunt situaţiile în care narcisele nu sunt culese, ci sunt scoase din pământ pentru a fi replantate în altă parte. Toate acestea afectează în mod iremediabil zona declarată monument al naturii. Poliţiştii locali vor patrula prin zonă, însă acest lucru se va întâmpla doar când florile înfloresc, iar apoi activităţile de control sunt stopate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here