Acasa / Social / Un nou apel disperat pentru tânărul înjunghiat la Bumbești Jiu! Iulian are nevoie urgent de sânge!

Un nou apel disperat pentru tânărul înjunghiat la Bumbești Jiu! Iulian are nevoie urgent de sânge!

Iulian Cojei are nevoie în continuare de sânge. Prieteni, cunoştinţe dar şi persoane care nu l-au cunoscut niciodată pe Iulian au mers la Centrul de Transfuzii, în speranţa că îl pot ajuta. Dintre zecile de oameni care au trecut pragul centrului, abia unul singur a avut grupa de sânge B3 RH negativ, grupă extrem de rară. De aceea, apropiaţii acestuia fac în continuare apel, către toţi oamenii cu această grupă, să meargă să doneze pentru a salva viaţa tânărului.

Drama prin care trece Iulian a fost înţeleasă de o mare parte din populaţia oraşului Bumbeşti Jiu, dar şi de tinerii din localităţile învecinate. Încă de când a fost făcut apelul, oamenii s-au mobilizat şi au mers la Centrul de Transfuzii din Târgu Jiu. Din nefericire, grupa de care Iulian are nevoie este rară. O singură persoană s-a nimerit să aibă aceeaşi grupă de sânge ca şi tânărul înjunghiat la începutul acestei luni. Apelul făcut pe facebook a ajuns şi la tinerii din municipiul Târgu Jiu, care, chiar dacă nu l-au cunoscut niciodată, s-au hotărât să îi dea acestuia o mână de ajutor.

,,Am venit să donez pentru băiatul de la Sadu, Iulian Cojei. Nu îl cunosc, am văzut la televizor ce s-a întâmplat şi că are nevoie de sânge. Mă gândesc că am şi eu un copil acasă şi Doamne fereşte, nu ştii cu ce te aşteaptă ziua de mâine. Am decis împreună cu angajaţii mei să venim să donăm. Mă gândesc că tinerii din ziua de azi trebuie să mai facă şi astfel de activităţi”,, a spus o persoană.

,Nu îl cunosc, am văzut pe facebook că are nevoie de sânge. Am aflat şi am venit în ajutorul lui împreună cu echipa. Este pentru prima dată cănd donez, am trecut peste orice teamă”, a declarat un alt tânăr care au venit să doneze sânge.

Stocul de sânge de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu a fost epuizat, deoarece medicii din Timişoara au solicitat să le fie trimise mai multe unităţi de sânge.

,,S-au mobilizat multe persoane din Bumbeşti Jiu care au venit să doneze pentru băiat. Destul de multe dar din păcate doar una a avut grupa băiatului. El are grupa B3 RH Negativ, una dintre cele mai rare grupe posibile. Situaţia lui delicată ne-a epuizat şi nouă stocul de sânge şi am fost nevoiţi să îl ajutăm şi la Timişoara, fiindcă şi acolo stocurile lor nu acopereau necesarul de care Iulian a avut nevoie. I-am trimis chiar miercuri unităţile solicitate şi sperăm să îl putem ajuta în continuare”, a declarat Călina Căluţoiu, şefa Centrului de Transfuzii Sanguine Gorj.

Cei care doresc să îi dea o mână de ajutor lui Iulian sunt rugaţi să meargă la orice unitate spitalicească din ţară, unde trebuie să menţioneze numele tânărului.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*