spot_img
22.4 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesUn subofițer în MapN este singurul gorjean ajuns arbitru național de porumbei!...

    Un subofițer în MapN este singurul gorjean ajuns arbitru național de porumbei! Crește o rasă unică în România

    Ionuț Negrea, în vârstă de 32 de ani, din municipiul Târgu Jiu, este un columbofil pasionat și singurul gorjean care se poate mândru cu faptul că este arbitru național.

    Mai mult decât atât, el este singurul crescător din România al rasei de porumbei Cauchois de culoare roz. Ionuț a devenit pasionat de porumbei de mic copil, moștenind pasiunea de la tatăl său. „Tatăl meu a crescut porumbei de la vârsta de cinci ani, iar eu m-am născut cu porumbeii lângă mine. Tatăl meu și cu mine suntem cei mai pasionați din familie. Noi punem suflet în tot ceea ce facem în legătură cu creșterea de porumbeilor“, ne spune Ionuț.

    Vrea să monteze o cameră video pentru a-și vedea porumbeii de la distanță

    Acesta lucrează în București, ca subofițer la Ministerului Apărării Naționale, dar vine acasă, la Târgu Jiu, o dată la o perioadă de două săptămâni, motivul principal fiind că i se face dor de porumbeii săi: „Îmi plac și alte păsări, cum ar fi găinile de rasă, dar în cazul porumbeilor este vorba de «microb»“, ne explică Ionuț. Mai mult decât atât, acesta vrea să monteze o cameră video, pentru a-și vedea porumbeii atunci când i se face dor de ei: „Vreau să pun și o cameră video cu transmisie pe Internet ca să-i văd atunci când mi se face dor de ei“.

    A achiziționat prima pereche de porumbei Cauchois de la un călugăr

    Ionuț a început să crească rasa Cauchois în urmă cu peste zece ani. S-a îndrăgostit imediat de această rasă. Prima pereche a achiziționat-o de la un călugăr. „Cred că până acum mi-au trecut prin mână 40 de rase de porumbei. În anul 2007, am fost la un târg de păsări din Brașov și un călugăr avea această rasă. M-a captivat de la început pentru că are un desen mai special și o culoare aparte. Am reușit să achiziționez de la părinte o pereche. A început să mă fascineze din ce în ce mai mult această rasă. Ulterior, am început să achiziționez porumbei din Franța. Caracteristicile rasei sunt coloritul, mărimea și comportamentul, fiind foarte blânzi, și sunt ușor de întreținut. Ei fac, în medie, între șapte și opt rânduri de pui pe an“, ne povestește Ionuț.

    Columbofilul târgujian deține, în prezent, 80 de exemplare din această rasă specială de porumbei.

    Campion național la rasa Cauchois

    Tânărul columbofil este campion național la această rasă. „Este o rază franceză crată în anul 1750 în sudul Franței. Au fost crescuți inițial ca porumbei de carne. Masculul ajunge până la 700-800 de grame și femela între 600 și 560 de grame. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe varietăți de culoare. În prezent există 15 varietăți de culoare. În România sunt singurul crescător de culoare roz. De doi ani de zile porumbeii pe care-i dețin au câștigat titlurile de campion național. Am achiziționat păsările din Franța, de la doi crescători, Dominique D’heygere și Pascal Champion, campionii Europei din ultimii zeci de ani. Nu a reușit nimeni să-i bată la această rasă. Porumbeii au venit din Paris și au făcut pe drum trei zile“, ne relatează Ionuț Negrea.

    Tânărul gorjean își dorește să deschidă în România primul club al porumbeilor din rasa Cauchois. De un an de zile, Ionuț a obținut atestatul de arbitru național. Participă la campionatul național și îi jurizează pe porumbeii participanți: „Am urmat un curs și am susținut un examen de absolvire, care a fost destul de dificil și a constat în susținerea unei probe scrise și a uneia practice. În comisie au fost arbitrii naționali și internaționali. De un an activez ca arbitru național. Am un atestat, legitimație și ștampilă de arbitru național. Examenul constat în susținerea unei probe practice Anul trecut am arbitrat la expoziția națională cu participare internațională de la Romexpo“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: