Vârsta de pensionare crește pentru femei. „O să ne îngroape la locul de muncă”

0
804

Guvernul merge pe egalizarea treptată a vârstei de pensionare pentru femei și bărbați. Vestea a fost dată românilor chiar de ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a declarat că atât bărbații cât și femeile vor părăsi câmpul muncii la 65.

Noua lege a pensiilor ar urma să fie finalizată la nivelul guvernului în prima parte a anului 2022, pentru ca apoi să fie trimisă în Parlament. “Creăm oportunitatea prelungirii vieții active. Pe actuala lege noi avem în plan să egalizăm vârsta de pensionare”, a fost declarația făcută de ministrul Muncii, Raluca Turcan, la un post național.

La Gorj vestea nu a picat bine contribuabililor. Atât femeile cât și bărbații critică planurile oficialilor, oamenii fiind convinși că vor avea de pierdut de pe urma acestor noi măsuri anunțate. “Au ajuns să ne dicteze alții ce să facem în țara noastră. Nu știu unde se va ajunge, din păcate unii nu vor mai prinde pensia. Probabil aceasta este și scopul acestor modificări, după ce am contribuit o viață au în plan să ne lase pe drumuri”, a transmis un bărbat din Târgu Jiu.

“Astea sunt legi făcute fără cap pentru oameni care nu fac nimic la locul de muncă, adică ei, care aplică ce visează noaptea. Cum se schimbă guvernul cum se schimbă și legile, fiecare în funcție de interesul propriu. Ce egalizare de vârstă?! Scopul e altul”, a transmis un alt gorjean.

“Să nu ne mai scoată deloc la pensie! Și așa plătim contribuții degeaba. Nu avem nicio siguranță. O să ne îngroape la locul de muncă. Eu ridic până nu mai pot, aici, în piață. O interesează pe doamna Turcan? Nu, dânsa e o doamnă! Important e să plătesc dările. Vai de noi cu așa conducători!”, a declarat o vânzătoare din Piața Centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here