24.2 C
Târgu Jiu
marți, mai 17, 2022
AcasăSocialVezi cum au reușit să se angajeze sute de gorjeni!

Vezi cum au reușit să se angajeze sute de gorjeni!

Cursurile de formare profesională rămân o alternative pentru șomeri aflați în căutarea unui loc de muncă. În anul 2021 peste 500 de persoane s-au specializat pe o anumită meserie, mai mult de jumătate fiind încadrați pe piața muncii, după finalizarea cursurilor. Printre beneficiari se numără și deținuți ai Penitenciarului Târgu Jiu care și-au luat o diplomă ca lucrător în cultura plantelor.

Cursurile sunt gratuite doar pentru șomerii aflați în evidențele AJOFM Gorj. “Avem 22 de cursuri organizate cu 510 persoane care beneficiază de gratuitate a serviciilor de formare profesională și aici mă refer la 502 șomeri din care 421 indemnizați, 81 neindemnizați și opt deținuți de la Penitenciarul Târgu Jiu care fac un curs de lucrător în cultura plantelor. Ocupațiile în care au organizat cursuri de formare profesională sunt cele de agent de Securitate, bucătar, brutar cameristă, comunicare în limba engleză, comunicare în limba germane, lucrător în cultura plantelor, îngrijitor spații verzi, operator introducere validare prelucrare date, sudor, instalator instalații tehnico sanitare și gaze, inspector resurse umane, ospătar, chelner, vânzător în alimentație, manichiurist, pedichiurist, dulgheri, tâmplar, parchetar, zidar, pietrar, tencuitor, cofetar și patiser. Ca urmare a absolvirii cursului, după susținerea examenelor de absolvire, dintre toți participanții la programele de formare profesională 292 deja au fost încadrați pe piața muncii”, a transmis Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Statistici

În ceea ce privește rata șomajului, cifrele se mențin. “Am finalizat anul 2021 cu o rată a șomajului de 3,17% corespunzătoare unui număr de 4295 de șomeri, 2038 fiind femei, numărul șomerilor indemnizați fiind 1638 numărul șomerilor neindemnizați 2657. Este o rată a șomajului mai mică atât față de aceeași perioadă a anului 2020, când la sfârșitul lui decembrie 2020 aveam 5212 șomeri și o rata a șomajului de 3,85% și cât și față de luna noiembrie a anului 2021 când aveam 4313 și o rata șomajului de 3,18 %”, au mai transmis oficialii AJOFM.

Își refac viața în Gorj, departe de războiul din Ucraina

0
Zeci de ucraineni au ajuns în Gorj, de la declanșarea războiului în țara vecină. Oamenii...

Simpozion al studenților la teologie, la Mănăstirea Lainici

0
Mănăstirea Lainici a găzduit, în zilele de 16 şi 17 mai, cea de-a XIV-a ediţie...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!