Vezi la ce se expun femeile care lucrează noaptea!

0
18

ceasTinerele care vor să aibă copii ar trebui să ocolească joburile care presupun ture de noapte pentru că acest lucru le-ar putea diminua fertilitatea. Un studiu realizat recent în Statele Unite arată că femeile care doresc să își sporească șansele de a rămâne gravide ar trebui să nu se angajeze la locuri de muncă ce presupun ture de noapte deoarece acest lucru le-ar reduce extrem de mult şansele de a deveni mame.

Turele de noapte perturbă ceasul biologic al femeilor

A fost efectuată o cercetare pe 500 de femei aflate în căutarea unui tratament de creștere a fertilității la Spitalul de Medicină Generală din Massachusetts și au descoperit că cele care desfășurau activități profesionale în ture de noapte sau cele care aveau îndatoriri ce presupuneau ridicarea de greutăți erau mai puțin fertile. În multe meserii, munca în ture de noapte este inevitabilă şi multe persoane spun că s-au obişnuit să lucreze în acest ritm. Munca de noapte le poate afecta sănătatea, pentru că acest program nu este normal din punct de vedere al ceasului biologic. Oamenii de știință cred că munca în ture de noapte perturbă ritmul circadian și împiedică dezvoltarea și maturizarea ovulelor. Concluziile se bazează pe numărul de ovule produse de femei în timpul tratamentelor de fertilizare in vitro (FIV), riscul cel mare fiind dezvoltat mai mult la cele care ridicau greutăți, cu un număr total de ovule cu 8,8% mai mic, dar și cu 14,1% mai puține ovule mature în comparație cu cele care desfășurau activități mai puțin istovitoare fizic, precum şi la femeile care lucrau în ture de noapte care produceau, în medie, cu 28% mai puține ovule pe sesiune în comparație cu cele care aveau un program normal, de zi.

Pentru ca funcţia de reproducere să funcţioneze corect, somnul este un factor care trebuie să fie luat în considerare. Este foarte important ca femeile să aibă parte de odihnă suficientă, de un regim alimentar echilibrat şi de exercitii fizice adecvate.

Efectele negative au fost mai pronunțate în cazul persoanelor supraponderale, obeze și al celor trecute de 37 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here