Viceprimarul Municipiului Târgu Jiu își lansează cartea în această săptămână

0
32

La finalul acestei săptămâni, viceprimarul Municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor, își va lansa cartea „Orașul Eroilor. Bătălia de la Jiu”, la Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”. Cei care vor citi această carte vor afla mai multe detalii despre acest eveniment istoric.

Viceprimarul Municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor, își va lansa, vineri, carte intitulată „Orașul Eroilor. Bătălia de la Jiu”, la Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”, începând cu ora 14:00. Tudor a ales să scrie despre acest eveniment istoric fiind supărat că de-a lungul timpului au fost prea puține relatări legate de acestă bătălie: „Pe mine m-a supărat faptul că până acum nu s-a scris suficient despre povestea asta, a bătăliei de la Podul Jiului. Abia după o sută de ani reușim să mai obținem niște mărturii. Din păcate puține, pentru că mulți s-au prăpădit și urmași ai lor sunt din ce în ce mai puțini”.

Cei interesați de acest eveniment istoric vor putea găsi în carte și declarații ale urmașilor celor care au participat la această luptă: „În carte sunt mărturii ale urmașilor, sunt mărturii ale unor persoane care au cunoscut luptători care au participat la această bătălie. Ultimul luptător care a fost la Podul Jiului, doamna Adamescu Gheorghița, din Târgu Jiu, a murit în anul 1997”, a mai precizat Adrian Tudor, viceprimarul Municipiului Târgu Jiu.

Referitor la această carte, viceprimarul, Adrian Tudor a mai precizat că este un proiect la care lucrează de aproximativ doi ani, timp în care a strâns documente, dar și fotografii legate de acest eveniment istoric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here