spot_img
22.4 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSocialO vizită educativă la Centrul maternal

    O vizită educativă la Centrul maternal

    Mai multe eleve de la Şcoala nr. 5, de etnie romă, au fost invitate la Centrul maternal întro vizită instructivă, care a marcat prima zi din programul educativ “Şcoala altfel”. Ce face necesar un astfel de centru pentru comunitate şi cum ajută instituţiile statului tinerele mame care provin din familii dezorganizate au fost scopurile întâlnirii dintre eleve, asistatele de la Centru şi psihologii care au praticipat acţiune.

    Iniţiativa unei astfel de acţiuni vine din partea conducerii instituţiei, dar şi a cadrelor didactice şi a psihologilor care privesc cu mare responsabilitate viitorul tinerelor mame în societate, indiferent de etnie şi mediu social. Ieri, tinerelor li s-a vorbit de viaţă sexuală, implicaţii, consecinţe şi cum se pot responsabiliza viitoarele mame evitând situaţiile de risc. Directorul Centrului maternal este de părere că astfel de acţiuni aduc mesaje dintre cele mai constructive. „Am vrea să punctăm importanţa discuţiilor pe această temă. Fetele trebuie să înţeleagă că relaţiile intime nu trebuie să aibă loc înainte de vreme şi în loc să învăţaţi carte, să staţi în şcoală, să fiţi nevoite să învăţaţi să creşteţi bebeluşul. Toate se fac la timpul lor şi cursul lucrurilor nu trebuie întrerupt sau dat peste cap. În viaţă, elevul învaţă carte, apoi ajunge la o calificare, apoi la căsătorie şi îşi face un viitor. Altfel, riscaţi să înfruntaţi consecinţele unei sarcini timpurii”, a declarat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal Târgu-Jiu.

    Trăiesc drama “copiilor cu copii”

    Din punct de vedere psihologic, mamele care nasc mult prea devreme, trăiesc drama “copiilor cu copii”. Psihologii care au fost prezenţi la acţiune au spus că deşi vulnerabile, fetele nu trebuie să confunde sentimental valorizării cu actul sexual şi anumite intervenţii, cereri din partea partenerilor trebuie refuzate, dacă vin întrun mediu haotic, cu risc.

    Instituţii precum Centrul maternal şi cel de zi nu pot întoarce spatele mamelor cu copii care fie şi pentru o perioadă scurtă de timp au nevoie de un acoperiş şi condiţii decente pentru a-şi creşte pruncul. Centrul maternal este ocupat la capacitate maximă, iar de solicitări nu duce lipsă, spune directorul instituţiei. Chiar şi cu astfel de ajutor instituţionalizat, mesajul pentru tinerele de astăzi este că a deveni mamă trebuie să vină cu simţ de răspundere, este o alegere voită, nu impusă, iar o viaţă sexuală necontrolată are urmări. De cealaltă parte, socitetatea trebuie să înţeleagă mai bine ce rol joacă pentru ca adolescentele de azi să devină mame atunci când sunt pregătite, şi când pot să îşi asume acest rol. Educaţia poate să facă o mare diferenţă în viitorul fiecărei tinere.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: