Zeci de persoane au venit să doneze sânge în weekend

0
112

Centrul de Transfuzie Sanguină Târgu Jiu a fost deschis sâmbăta trecută în preziua alegerilor. 27 de donatori a trecut pragul unității, iar două femei care s-au vindecat de COVID-19 au donat plasmă pentru tratarea bolnavilor aflați în stare mai gravă. „O zi cu oameni frumoși, care au donat sânge și plasmă convalescență.O zi așa cum am vrea să fie toate: tinerețe, zâmbete și multă căldură (în ciuda vremii de afară), în care 27 de donatori au ales să facă un gest nobil, iar două doamne minunate au donat  prin afereză, cu mult curaj, pentru bolnavii COVID!

În numele tuturor celor pe care îi ajutați, vă mulțumim, cu aleasă prețuire“, este mesajul transmis pe pagina de Facebook a Centrului de Transfuzii Sanguine Târgu Jiu.

Stocurile de sânge sunt deficitare

Nicoleta Căluțoiu, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Târgu Jiu, a spus că situația stocurilor este dificilă: „Situația este destul dificilă. Media de donatori este sub media anului trecut. Nu ne putem baza zilnic pe un anumit număr de donatori. Situația este imprevizibilă“.

Donatorii vin, în cea mai mare parte, pentru anumite cazuri, astfel că stocurile de sânge pentru alte cazuri sunt deficitare: „Majoritatea celor care vin la unitatea noastră își exprimă intenția pentru a dona pentru o persoană anume, dorind să ajute un anumit caz. Noi ne dorim să vină cât mai mulți donatori să doneze din convingere pentru cei care ajung în urgențe și au nevoie de sânge, care sunt lipsiți de sprijin, deoarece sunt multe persoane care se află în această situație“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here