Acasa / Social / Ziua Culturii Naţionale – manifestare omagială de muzică, dans și poezie

Ziua Culturii Naţionale – manifestare omagială de muzică, dans și poezie

Școala Populară de Artă, alături de Consiliul Județean Gorj, Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj, Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu” și Cenaclul “Columna”, organizează marți, 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale, o manifestare omagială de muzică, dans și poezie.

Programul din cadrul acestei manifestări:

– ora 16:00, la Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu” , vă invităm la spectacolul de balet, muzică și poezie “Totu-i vis și armonie”. Vor avea loc momente coregrafice interpretate de cursanții clasei de balet, coordonați de doamna Liliana Tăbuș. În cadrul acestui spectacol vom avea parte și de un microrecital de poezie din creația lui Mihai Eminescu, susținut de Ana Maria Păuna, moment artistic realizat cu sprijinul actorului Adrian Olteanu.

Așadar, cursanții noștri se pregatesc cu entuziasm în sala de balet și așteaptă cu emoție să vină în fața dumneavoastră cu momentele pregătite de ei.
Fiecare spectacol de balet îi îmbogățește spiritual și emoțional pe cei care îl vizionează și îi inspiră să viseze.

– ora 18:00, la Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj, vor avea loc recitaluri de muzică și poezie. În programul instituţiei noastre sunt incluse audiţii muzicale pe versuri de Mihai Eminescu sau dedicate acestuia. Își vor da concursul Cristina Boian, Olimpia Bălășoiu, Yasmine Polacek, Sorin Bivolaru, acompaniați de orchestra formată din profesorii instituției, condusă de domnul Constantin Argint. Scriitorii, membri ai Cenaclului Columna, alături de elevii Colegiilor Naționale Tudor Vladimirescu, Spiru Haret și Ecaterina Teodoroiu, vor suține un recital de poezie. Aceste activităţi cultural-artistice au scopul să ne reamintească importanţa artelor şi a culturii pentru păstrarea identităţii naţionale.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*