Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane marcată și la Colegiul ”Mihai Viteazul” din Bumbești-Jiu

0
110

Anual, la 18 octombrie, este marcată ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane. În perioada 14 – 20 octombrie 2019, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane (ANITP) organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Lupta împotriva Traficului de Persoane, incluse în cadrul campaniei de informare și prevenire „Săptămâna prevenirii traficului de persoane”.

Campania vizează promovarea Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie, precum și informarea și conștientizarea publicuiui cu privire la riscurile și implicațiile asociate traficului de persoane.

Cu sprijinul institutjilor partenere (poliție, jandarmerie, inspectorate școlare, ONG-uri) din județele, Dolj, Gorj, Olt si Mehedinți, reprezentantii ANITP – CR Craiova au derulat o serie de activități preventive în unități școlare și spațiul public, inclusiv activități de tip flash-mob.

Astfel, cu ocazia Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane-18 octombrie, la Colegiul ”Mihai Viteazul” din Bumbești-Jiu  s-a desfășurat activitatea denumită ”Ființele umane nu au preț”, proiect inițiat și coordonat de către prof. Lotreanu Nicolae.

Activitatea este parte a Campaniei Naționale ”Saptamana de lupta împotriva traficului de persoane 14-20 octombrie 2019″ derulata de Agentia Nationala de luptă Impotriva Traficului de Persoane în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne și a urmărit creșterea gradului de informare și conștientizare în rândul elevilor și a comunității locale asupra fenomenului traficului de persoane, a formelor de exploatare umană și a consecințelor extrem de grave generate de această activitate infracțională.

Evenimentul s-a desfășurat în amfiteatrul Colegiului ”Mihai Viteazul” Bumbești-Jiu în prezența a aproximativ 100 de elevi, a prof. consiler școlar Tătaru Livia, a prof. consilier educativ Piscanu Camelia și reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi din Bumbești-Jiu.

Activitatea s-a încheiat în mod dinamic, sub forma unui flash mob organizat în centrul orașului Bumbești-Jiu, urmat de împărțirea unor pliante informative despre acest fenomen.

Potrivit estimarilor, în prezent, sunt mai mulți oameni în sciavie decât au fost vreodată în istorie.

Traficul de persoane este un fenomen raportat în toată lumea, inclusiv în Europa. Mii de persoane sunt exploatate în diferite forme, sexual sau prin munca forțată.

Pentru ca ființele umane pot fi revândute, sclavia modernă este a doua cea mai profitabilă afacere ilegale după traficul de droguri, devansând traficul de arme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here