10.3 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 20, 2021
AcasăSocialZiua Independenţei, marcată în oraşul lui Brâncuşi

Ziua Independenţei, marcată în oraşul lui Brâncuşi

Ziua Independenţei, o zi cu semnificaţii multiple a fost marcată şi la Târgu-Jiu, aşa cum ne-am obişnuit de fiecare dată, cu manifestări care au elogiat eroii neamului românesc. Alocuţiunile au fost rostite rând pe rând de autorităţile locale şi judeţene, nelipsind din program nici parada Gărzii de Onoare.

Ziua Independenţei, Ziua Europei sau Ziua Victoriei Naţiunilor Unite a fost marcată ieri, 9 mai, şi la Târgu-Jiu, acolo unde, ca de fiecare dată, autorităţile au pregătit un moment special, dedicat eroilor neamului românesc. În debutul evenimentului prefectul Liviu Andrei a îndemnat la solidaritate şi la uniune, pentru a dezvolta o societate prosperă. „Este ziua în care sărbătorim obţinerea independenţei României moderne, un drum al cărui început a fost tratat prin eroismul, diplomaţia şi dragostea de ţară a înaintaşilor noştri. Sunt onorat să vorbesc despre liderii care au creat o Europă unită şi o Românie independentă. Aduc omagiul cuvenit, însă, nu doresc să uit acei eroi fără nume, tineri optimişti şi curajoşi, părinţii ce şi-au jertfit copiii pentru preţul suprem al libertăţii. Fiecare floare depusă astăzi este o ofrandă pentru eroii neamului nostru. Trebuie să răzbim în efortul de a dezvolta o societate românească prosperă. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a spus Liviu Andrei. În asentiment cu reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost şi Florin Cârciumaru, edilul municipiului Târgu-Jiu, care a declarat faptul că românii ar trebui să conştientizeze importanţa rolului pe care îl au Uniunea Europeană. „Ziua de 8 mai are diferite semnificaţii pentru noi, sfârşitul celui de-al doilea război mondial, Ziua Independenţei României şi Ziua Europei. Românii trebuie să conştientizeze importanţa rolului pe care îl vor avea în marea familie europeană. Ziua Independenţei de Stat este unul dintre reperele luminoase ale istoriei. Cei care s-au sacrificat pe câmpurile de luptă pentru independenţă merită recunoştinţa neamului românesc. Glorie eternă tuturor eroilor neamului românesc!”, a spus Florin Cârciumaru, edilul municipiului Gorj. Din partea Consiliului Judeţean Gorj a vorbit Vasile Râbu, vicepreşedintele instituţiei, care a îndemnat gorjenii ca în aceste zile să îşi aducă aminte de cei care au clădit viitorul acestei naţiuni.

Incidente…şi emoţii

Momentul alocuţiunilor rostite de mai marii judeţului a fost precedat de un alt moment, la fel de special, care a constat în depunerea de coroane la Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, aflat în Piaţa Prefecturii. Reprezentanţii instituţiilor au depus rând pe rând pe rând coroane, însă, se pare, Primăria Târgu-Jiu nu a fost anunţată. Confuzia a fost generată şi pe fondul emoţiilor, dar şi din cauza căldurii, mai mult decât insuportabilă. Florin Cârciumaru, edilul municipiului s-a arătat deranjat de gestul organizatorilor, însă, realizând că nimeni nu a făcut nimic cu intenţie, a revenit la starea iniţială. Astfel că, viceprimarul municipiului, Roman Bărbuţi a fost cel care a depus coroana în numele Primăriei Târgu-Jiu. Momentul de ieri s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, un moment mult aşteptat de cei prezenţi.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -