spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăSocialZiua Internțională pentru nonviolență în școală

    Ziua Internțională pentru nonviolență în școală

    De 55 de ani, 30 ianuare este Ziua Internaţională pentru nonviolenţă în şcoală. Apărută în 1964 ca o iniţiativă mondială, ea coincide cu comemorarea asasinării lui Mahatma Gandhi. Scopul promovării acestei zile este dezvoltarea sistemului de învăţământ în baza a trei valori cardinale: respect,solidaritate şi nonviolenţă.Aceste valori invocă împreună dreptul la siguranţă al elevilor.

    În România rata agresiuniide tip „bullying” este cea mai ridicată din Uniunea Europeană. Această creştere pare a fi favorizată de răspândirea accesului la internet, multe dintre episoadele de „bullying” desfăşurându-se şi pe platformele online. Aşadar caracterul repetitv şi intensitatea acestei acţiuni afectează emoţional victimele,iar odată cu acest fenomen aparare şi scăderea încrederii în sine şi duce la realaţionarea dificilă a persoanei vătămate în mediul social.Victimele agresiunii încep să resimtă efecte negative precum depresie, anxietate sau însingurare, iar unele dezvoltă chiar şi gânduri suicidale.

    ,,Stop violenţei în şcoli!”

    Organizaţia de tineret şi Departamentul pentru Egalitate de Şanse din PRO ROMÂNIA atrag atenţia asupra răspândirii aproape generalizate a acestui fenomen în şcolile din ţară,în pofida modificării recente a Legii nr. 1 din 2011 (Legea Educaţiei).Deşi există cadru normativ,soluţiile la nivel executiv par să nu fie aplicate deloc,statisticile arătând în continuare Romania pe primul loc la capitolul victimelor acestui timp de agresiune.Aşadar,Organizaţia de tineret PRO România transmite un mesaj ferm,„Stop violenţei în şcoli!”, iar la niveul tuturor filialelor membrii PRO România desfăşoară astăzi, 30 ianuarie 2019, o campanie de conştientizare şi prevenire a violenţei de tip„bullying”.

    Autorităile să ia măsuri

    „Salutăm iniţiativa Organizaţiei de Tineret, în ceea ce priveşte această campanie, desfăşurată la nivel naţional! Bullying-ul este un fenomen cu consecinţe deosebit de grave asupra căruia autorităţile mai au mult de lucrat. Sunt necesare măsuri eficiente de conştientizare şi combatere”, a arătat Anca Bălăşoiu, coordonatorul pe Egalitate de Şanse a Pro România. „Bullying-ul este întâlnit în majoritatea mediilor sociale, însă consecințele cele mai grave ale acestui comportament sunt produse în rândul elevilor. Tocmai de aceea, campania noastră are scopul de a atrage atenția autorităților în măsură să stopeze acest fenomen, prin respectarea cadrului legislativ existent, dar și prin identificarea de noi măsuri menite să descurajeze comportamentul atribuit acestei probleme care se agravează de la o zi la alta ”, a completat Rînculescu Lavinia, coordonatorul organizației de tineret Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: