Acasa / Social / Ziua Mondială a Apei sărbătorită și la Târgu Jiu

Ziua Mondială a Apei sărbătorită și la Târgu Jiu

În fiecare an, pe 22 Martie se sărbătorește Ziua Mondială a Apei, iar Administraţia Bazinală de Apă Jiu organizează, pe parcursul a două săptămâni, o serie de acțiuni și activități menite să conștientizeze populația despre importanța apei pentru oameni și natură.

Şi în acest an, A.B.A. Jiu prin Sistemele de Gospodărire a Apelor Dolj, Gorj, Mehedinţi, și Hunedoara va organiza sub sloganul „Apa pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă”, o serie de evenimente educative în unităţile de învăţământ partenere, dar şi ample acțiuni de igienizare și ecologizare efectuate de angajații instituţiei. Aceste evenimente se vor desfăşura până la sfârşitul lunii martie.

Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin subunităţile sale, Sisteme de Gospodărire a Apelor Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Petroşani, organizează în aceste zile, o serie de acțiuni menite să evidențieze rolul apei pentru existența vieții și dezvoltarea economică și socială a omenirii. Ca în fiecare an, reprezentanţii instituţie merg în şcolile şi gradiniţele partenere şi dezbat tema apei, importanţa şi necesitatea acesteia de a o păstra curată. În toate cele 4 judeţe unde A.B.A Jiu are subunităţi se vor desfăşura, pe parcursul a două săptămâni, evenimente de informare şi conştientizare publică specifice aniversării Zilei Mondiale a Apei.

“Aici aş aminti: acţiunile de igienizare, şedinţa Comitetului de Bazin Jiu-Dunăre, expoziţii de desene tematice, competiţii, lecţii deschise pe teme privind importanţa protejării şi a conservării resurselor de apă, dar şi alte manifestări specifice desfăşurate cu implicarea unităţilor de învăţământ” au transmis reprezentantii Administraţiei Bazinale de Apă Jiu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*