Acasa / Social / Ziua Zonelor Umede la Grădinița cu Program Prelungit ”Mihai Eminescu” Tg-Jiu

Ziua Zonelor Umede la Grădinița cu Program Prelungit ”Mihai Eminescu” Tg-Jiu

În fiecare an începutul de februarie marchează în Calendarul evenimentelor ecologice  Ziua Mondială a Zonelor Umede.

În data de 3 februarie 2020, această zi importantă din punct de vedere ecologic, a fost marcată și de către preșcolarii de la GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT ”MIHAI EMINESCU” TG-JIU manageriată de prof. Ana-Maria Bîzdoacă. Activitatea desfășurată este înscrisă  în planul de activități al proiectului educațional județean ”Micii ecologiști” coordonat de prof. Maria- Augustina Jurebie și care se desfășoară în parteneriat cu AGENȚIA PENTRU PROTECȚIA MEDIULUI  GORJ și alte instituții de învățământ din Tg-Jiu. Micuții ecologiști au vizionat mici filmulețe despre zonele umede, au răspuns la întrebările adresate de către reprezentanții APM Gorj, consilier Irina Voinea și Consuela Avram, au organizat o expoziție frumoasă cu lucrări  artistico-plastice. În mijlocul copiilor s-a aflat și mascota ECOLOGEL realizată din materiale reciclabile, de către preșcolari împreună cu doamnele educatoare.

Sentimentele și atitudinile copiilor față de natură trebuie să fie de grijă și respect, având în permanență convingerea că oamenii sunt parte integrantă din natură și nicidecum superiorii ei.

În acest context, evolutia interioara a copilului va fi determinată cu precădere de maiestria, tactul si profesionalismul educatoarei afirmate în procesul educațional.

Prof. Maria Augustina Jurebie

GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT ,,MIHAI EMINESCU” TG-JIU

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*