spot_img
10.4 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăSpecialColecţie de şerpi cu clopoţei, vipera de Gabon şi tarantule

    Colecţie de şerpi cu clopoţei, vipera de Gabon şi tarantule

    Cele mai veninoase reptile au fost aduse deja pe insuliţa de pe Jiu, unde vor fi expuse publicului curios. Pentru cinci lei, iubitorii de animale pot admira cei mai veninoşi şerpi din lume. În câteva cutii special amenajate, 42 de reptile din cele mai periculoase specii vor atrage atenţia gorjenilor, care se vor afla pe insuliţă în zilele următoare.

    Crescătorul, un bărbat din Arad a dobândit pasiunea de a „colecţiona” şerpi încă din copilărie, când trăgea râmele din pământ, pentru a se juca cu ele. Acum, pasiunea sa a suferit mari modificări, astfel că în urmă cu trei ani a schimbat toate speciile pe care le avea cu altele mult mai scumpe şi periculoase. Numai pe un şarpe californian a dat câteva sute de euro, iar pe crocodilul din colecţie a plătit aproape o mie de euro. „Încă din copilărie aveam pasiunea asta cu şerpi, şopârle şi alte reptile. Trăgeam din pământ râmele cu care mă jucam mai apoi. Ulterior, am început să cresc şerpi şi aşa am făcut o adevărată colecţie de reptile. Am mai fost la Târgu-Jiu, în urmă cu şapte ani. Am cumpărat cei mai veninoşi şerpi, zece sunt în lume, pe care i-am adus acum la expoziţie”, a spus crescătorul reptilelor, Monel Oaida.

    Vipera de Gabon cu colţi de şase centimetri

    Printre speciile cele mai veninoase se află vipera de Gabon, care ajunge la o greutate de 8,5 kilograme la maturitate, iar colţii săi veninoşi pot atinge şase centimetri. Monel Oaida este mândru de colecţia sa de reptile vii, şi spune că în urmă cu zece ani a avut prima sa expoziţie în ţară. „La Târgu-Jiu vom avea deschisă expoziţia pe tot parcursul desfăşurării zilelor oraşului. Preţul este cinci lei pentru a putea admira reptilele expuse. Avem şi tarantule şi scorpioni, pe care îi vom expune alături de şerpi şi vipere. Expoziţia este nouă, am înlocuit-o în urmă cu trei ani şi jumătate. Aşa că tot ce am acum în colecţie sunt specii noi pe care le-am adus din afara ţării. De obicei merg la târguri în afara ţării şi cumpăr dacă îmi place vreo specie nouă pe care eu nu o am. Aşa am reuşit să adun zece specii din cele mai veninoase din lume”, a mai dezvăluit crescătorul reptilelor.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: