Acasa / Special / Frântură din Gorjul de odinioară! Uite cum arăta o carte poștală în trecut

Frântură din Gorjul de odinioară! Uite cum arăta o carte poștală în trecut

O fotografie deosebită a fost publicată  în mediul virtual, astfel că privind ilustrata aflăm cum arătau mai multe clădiri emblemă din municipiul Târgu Jiu și putem face o scurtă călătorie în trecut.

Imaginea de colecție reprezintă o carte poștală pe care oamenii Gorjului o puteau trimite rudelor sau prietenilor, astfel încât aceștia să primească gândurile lor bune și să afle despre lucrurile care reprezintă o mândrie a meleagurilor noastre. Astfel, ilustrata publicată conținea câteva dintre clădirile importante aflate pe raza orașului Târgu Jiu, iar aici amintim Gimnaziul, clădire unde în zilele noastre funcționează Colegiul Național „Tudor Vladimirescu Târgu Jiu”; Palatul Administrativ, unde se află în prezent Consiliul Județean Gorj și Prefectura; Catedrala orașului, dar și Mănăstirea Tismana, care era menționată pe această carte poștală ca fiind „ Monastirea Tismana” în anul 1386.

De asemenea, regăsim în această simplă bucată de carton care în ani a căpătat o valoare istorică și locuri cu o importantă semnificație, precum Podul Ferdinand, Strada Unirii, dar și Cascada Vaidei din comuna Stănești. Pe această carte poștală apare și o simplă țărăncuță din Gorj, dar și Călugărul cel mic – Gherasim, semn că și religia era una dintre punctele prin care era promovat județul Gorj. Scrierea acestei cărți poștale era, așa cum se poate observa din fotografie, diferită, județul nostru fiind menționat „Gorjiu”, iar orașul reședință era scris „Tergu Jiu”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*