spot_img
14.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăSpecialIdei de reţete pentru masa de Paşte

    Idei de reţete pentru masa de Paşte

    Pentru că se apropie sfintele sărbători pascale şi pentru că cititoarele noastre sunt adevărate gospodine, le oferim idei de reţete simple, pentru o masă bogată.

    Miel cu dovlecei

    O reţetă de miel cu dovlecei din: pulpă de miel, dovlecei, morcovi, ceapă roşie, mărar, ulei, sare şi piper. Ca să fie mai gustoasă, carnea de miel crudă se unge cu muştar cu hrean şi se stropeşte cu rachiu sau zeamă de lămâie, înainte de a se condimenta cu sare, piper şi ierburi aromate. Apoi se prăjeşte la cuptor, la foc potrivit.

    Ingrediente:
    • 500 g pulpă de miel
    • 500 g dovlecei
    • 2 morcovi
    • 1 ceapă roşie
    • 50 ml ulei
    • 1 legătură mărar
    • sare
    • piper

    Mod de preparare:
    Tăiaţi carnea în bucăţele, spălaţi-o, scurgeţi-o bine de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele. Presăraţi bucăţele de carne cu sare şi piper şi prăjiţi-le în ulei, la foc mic, până când se pă¬trund bine şi se rumenesc pe toate părţile. Separat, într-o altă tigaie, căliţi ceapa curăţată, spălată şi to¬cată mărunt. Adăugaţi morcovul curăţat, spălat şi tăiat în cuburi. După 6-7 minute puneţi şi dovle¬ceii necurăţaţi de coajă, însă bine spălaţi şi tăiaţi în cuburi aproximativ egale cu cele de morcov. Căliţi to¬tul la foc potrivit încă 10-12 minute amestecând din când în când, apoi adăugaţi mărarul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper. Puneţi în tigaie bucăţile de carne prăjite, aco¬periţi tigaia cu un capac şi mai lăsaţi la foc mic încă 3-4 minute.

    Pâine împletită în trei

    Ingrediente:
    • 1 kg făină
    • 100 g margarină
    • 25 g drojdie
    • 4 ouă
    • 50 g zahăr
    • 100 ml ulei
    • 500 ml apă
    • sare

    Mod de preparare:
    Într-un vas, pui drojdia, zahărul, ouăle, sarea, uleiul pe jumătate şi amesteci totul bine cu câteva linguri de făină. Laşi la dospit o jumătate de oră, după care pui peste această maia restul de făină şi 500 ml apă. Frămânţi, ames¬tecând aluatul cu mar¬garina, adăugată trep¬tat, şi cu restul de ulei, până devine un aluat potrivit de tare. îl laşi la crescut 40 de minu¬te, apoi împleteşti două pâini în trei şi le dai la cuptor pentru 35 de minute. Când sunt gata, le scoţi din tavă şi le acoperi cu un prosop umed.

    Pui cu ciuperci şi arpagic

    Ingrediente:
    • 1 pui mare
    • 1 l apă
    • zarzavat de supă
    • cimbru
    • pătrunjel
    • 1 foaie de dafin
    • 2 linguri unt
    • 150 g arpagic
    • 150 g ciuperci
    • 1 lingură făină
    • 1 gălbenuş
    • 1 lingură smântână
    • 1 linguriţă zeamă de lămâie
    • sare
    • piper

    Mod de preparare:
    Se pun bucăţile de pui la fiert. Se adaugă o ceapă, un morcov, mirodeniile şi sarea. Se lasă să fiarbă înăbuşit. Separat se înăbuşă într-o cratiţă, cu puţin unt şi câteva linguri de apă, arpagicul curăţat şi ciupercile. Când puiul este destul de fiert, se face un rântaş dintr-o lingură de făină şi o lingură de unt, se stinge cu zeama strecurată de la pui. Se lasă să fiarbă circa 20 de minute. La sfârşit se bate sosul cu un gălbenuş, se adaugă smântâna, zeama de lămâie şi puţin piper. Se aşează puiul într-o cratiţă, fără zarzavat şi mirodenii, se pun ciupercile şi arpagicul bine scăzute, iar deasupra se toarnă sosul. Se serveşte fierbinte.

    Stufat de miel pentru masa de Paşti

    O reţetă de stufat de miel pentru masa de Paşti din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, faina, bulion, oţet, ulei, verdeaţă, sare şi piper.

    Ingrediente:
    • un kg carne de miel
    • 30 fire ceapă verde
    • 30 fire usturoi verde
    • o lingură faină
    • două linguri de bulion
    • două linguri de oţet
    • două linguri de ulei
    • verdeaţă
    • sare şi piper

    Mod de preparare:
    Se alege ceapă şi usturoi tânăr, se taie bucăţi, se fierb şi se adaugă peste carnea care a fost înăbuşită în prealabil, se toarnă zeama în care au fiert ceapa şi usturoiul şi se lasă să fiarbă. Când s-au fiert, se adaugă bulionul şi, cine doreşte, îl poate acri cu puţin usturoi.

    Ciorbă de miel pentru masa de Paşti

    O reţetă de ciorbă de miel pentru masa de Paşti din: carne de miel, ceapa verde, leuştean, pătrunjel, borş, orez şi gălbenuş de ou.

    Ingrediente:
    • un kg carne de miel
    • 5 legături de ceapă verde
    • o legătură de leuştean
    • o legătură pătrunjel
    • o jumătate de litru de borş
    • o lingură de orez
    • un gălbenuş de ou

    Mod de preparare:
    Carnea de miel se spală bine şi se taie cubuleţe, după care se pune la fiert într-un litru şi jumătate de apă, se adaugă sare, apoi se spumuieşte. Se taie mărunt ceapa verde, se spală orezul şi se adaugă la ciorbă. Când carnea este fiartă, se adaugă borşul fiert separat, se drege cu ou şi se lasă să mai dea câteva clocote. Se stinge focul şi se adaugă verdeaţa.

    Miel marinat la cuptor
    O reţetă de miel marinat la cuptor din: cotlete de miel, lămâie, usturoi şi boia de ardei iute.

    Ingrediente:
    • 4 cotlete de miel
    • 1/2 kg de lămâi
    • 2 căpăţâni de usturoi
    • boia de ardei iute

    Mod de preparare:
    Puneţi cotletele de miel într-un amestec de zeamă de lămâie cu usturoi pisat şi cu boia de ardei iute. Lăsaţi-le cca. 1 zi să se marineze. A doua zi, aşezaţi-le în tava pentru friptură şi daţi-le la cuptor cca. 40 de minute, împreună cu amestecul în care au stat. După aceea, scoateţi friptura, încercaţi-o şi, dacă este cazul, o mai puteţi lăsa alte 20 de minute la cuptor. Pentru garnitură, puteţi pregăti cartofi cu rozmarin sau, eventual, un piure de spanac. Este oricând o alegere potrivită, dar mai ales sănătoasă. Cât despre carne, cu siguranţă că nu veţi fi dezamăgite – aroma şi gustul sosului în care s-a marinat îi conferă acesteia o notă specială, astfel încât veţi culege laudele celor care vor gusta din friptura dvs. în plus, nu este deloc o mâncare greu de preparat, dimpotrivă, nu necesită prea multă pregătire.

    Sărmăluţe din foi de vită cu carne de miel
    O reţetă de sărmăluţe din foi de viţă cu carne de miel din: foi de viţă, carne de miel, ceapă, morcov, orez, lămâie, supă de oase, verdeaţă, frunze de mentă, sare, piper şi ulei.

    Ingrediente:
    • foi de viţă
    • 800 g carne de miel
    • 2 cepe
    • 1 morcov
    • 3 linguri cu orez
    • 1 lămâie
    • 200 ml supa de oase
    • verdeaţa
    • câteva frunze de mentă
    • sare
    • piper
    • ulei

    Mod de preparare:
    Carnea se dă prin maşina de tocat. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei, împreună cu morcovul tăiat cubuleţe. Lasă să se răcească, după care adaugă carnea tocată şi orezul fiert separat. Amestecă bine cu verdeaţă, puţină zeamă de lămâie, sare, piper şi mentă tocată. Alege foi de viţă tinere şi opăreşte-le. Formează apoi sărmăluţele şi aşează-le într-o cratiţă, pe pat de foi de viţă. Toarnă deasupra supa de oase şi lasă la cuptor să fiarbă. Serveşte-le apoi înfipte pe ţepuşe de frigăruie şi stropite cu zeamă de lămâie.

    Poftă bună!

    Sursa: www.restaurantedelux.ro

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: