2.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăSpecialTrei stele noi pe Aleea Celebrităților și atmosfera anilor 30 la Târgu-Jiu

Trei stele noi pe Aleea Celebrităților și atmosfera anilor 30 la Târgu-Jiu

Weekend cultural de excepție la Târgu-Jiu. Sâmbătă, în compania personalităților de cultură din Târgu-Jiu, dar și a autorităților, au fost dezvelite alte trei stele pe Aleea Celebrităților din municipiu. Stau la loc de cinste numele lui Tudor Arghezi, Elvira Godeanu și Sergiu Nicolaescu.

Programul Zilelor Municipiului a fost unul destul de încărcat iar manifestările au fost dedicate tuturor persoanelor, indiferent de vârstă. Sâmbătă, zeci de târgujieni s-au strâns în centrul municipiului pentru a fi părtași la dezvelirea altor trei stele pe Aleea Celebrităților. Stau la loc de cinste numele lui Tudor Arghezi, Elvira Godeanu și Sergiu Nicolaescu. Cel care a oficiat sărbătoarea a fost chiar edilul Florin Cârciumaru, alături de fiica lui Tudor Arghezi, Mitzura Arghezi, care a fost extrem de încântată de invitația lansată de oficialități, de a participa la un astfel de eveniment. „Eu am descoperit aceste meleaguri după ce tatăl meu a închis ochii. Sunt foarte bucuroasă de câte ori vin aici. Niciodată nu am trăit acest sentiment”, a spus fiica marelui poet. Edilul Florin Cârciumaru a vorbit despre începuturile acestui proiect. „Acest proiect a prins viață prin propunerea dânsului și prin convingerea mea că și la Târgu-Jiu se poate face ceea ce s-a făcut la București. Trebuie să fim mândri că orașul Târgu-Jiu este a doua localitate din România unde s-a inaugurat o alee a celebrităților în semn de respect pentru oamenii născuți și crescuți în aceste zone”, a spus Cârciumaru.

Ne-am întors în timp

Tot în acest week-end cetățenii municipiului Târgu-Jiu au putut să reintre în atmosfera anilor trecuți. Ideea de a readuce pe tapet Târgu-Jiul anilor 30 a aparținut profesorilor și elevilor de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu din municipiu. Evenimentul „Romanță pentru Târgu-Jiu” a fost o premieră pentru urbea locală. „Ne-am întors în timp și este o minune, din punctul meu de vedere cred că este cel mai important lucru pe care poate să îl facă un tânăr, să se întoarcă la rădăcini iar rădăcinile acestui oraș acestea sunt. Pregătirile au început acum două luni, au însemnat ore bune de concepție iar pregătirea a durat o lună și jumătate. Au participat 60 de elevi la această acțiune. A fost frumos. Întotdeauna ce e frumos este și foarte greu”, a spus Elena Roată, profesor coordonator. Tot peisajul a fost desprins din era anilor 30, rochii de epocă, ziare, dansuri, o lume aparte de care târgujienii au fost fascinați. Nici elevii de la colegiile din județ nu au stat departe de Zilele Orașului, Aceștia au participat în aceste zile la o defilare a liceelor, purtând în suflete dorința de a fi cei mai buni. Evenimentele din acest an s-au încheiat cu tradiționalul foc de artificii, dar și cu un concert pe cinste la care au participat mii de gorjeni.

- Advertisement -
Articolul precedentAlegeri în PNL Gorj
Articolul următorExamen pentru Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -