23.7 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăSpecialUn gorjean susţine că a fost declarat mort doar să-i fie luată...

Un gorjean susţine că a fost declarat mort doar să-i fie luată moştenirea

Situaţie incredibilă pentru un bărbat din comuna gorjeană Cruşeţ. A rămas fără moştenire şi ca să fie paharul amărăciunii cât mai plin, omul a aflat cu stupoare că a fost declarat mort, pentru ca imobilul moştenit să-i poată fi luat de alte persoane. Primarul din Cruşeţ cunoaşte situaţia exactă şi spune că omul în cauză a înţeles greşit.

Dumitru Popescu este omul care în urmă cu mulţi ani a primit moştenire de la bunica sa o casă în comuna Cruşeţ. La un moment dat a vrut s-o vândă şi a primit arvună din partea unui cumpărător. Au trecut anii şi omul nu a mai vândut casa, pentru că spune el nu a putut intra în posesia ei. A mers zilele trecute la Primăria din Cruşeţ, pentru a lămuri situaţia, unde a aflat cu stupoare spune el, că a fost declarat mort, iar casa are un alt proprietar. „În urmă cu 11 ani am vrut să vând casa primită moştenire de la bunica mea unei femei. Mi-a dat atunci o sumă de bani ca arvună până când perfectam actele, urmând ca apoi să-mi dea şi restul de bani. Numai că nu am mai ajuns s-o vând casa pentru că nu puteam intra în posesia ei. Acum am revenit la primărie cu gândul să intru în posesia casei, dar acolo am aflat că eu sunt deja mort”, a povestit stupefiat, Dumitru Popescu. Omul mai spune că s-a judecat cu primăria pentru casa respectivă, şi cu toate că are o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, primăria refuză să-l pună în posesia casei, pe motiv că se află în litigiu, din cauza unui alt dosar.

La primărie situaţia este alta

Vorbele bărbatului supărat că nu intră în posesia moştenirii nu se lovesc cu cele ale reprezentanţilor Primăriei Cruşeţ. În timp ce omul susţine sus şi tare că i-au spus de la primărie că a fost declarat mort, în registrele agricole situaţia este alta: „Omul a înţeles total greşit. În registrul agricol el este trecut ca moştenitor. Însă cuvântul moştenitor era trecut prescurtat şi el a înţeles că e mort. Nu l-a declarat nimeni mort, însă, nu a făcut taxa de succesiune, aşa cum cere legea. Este adevărat că a vrut să vândă casa şi din câte am înţeles a făcut un contract cu femeia care dorea s-o cumpere, prin care l-a împrumutat cu vreo 18 milioane de lei vechi, iar dacă nu îşi achita datoria casa urma să-i revină acelei femei. Cred că aşa s-au petrecut lucrurile de a pierdut el casa. La noi nu e nici o problemă, tot el figurează la moştenitori şi nimeni nu l-a declarat mort în vreun act”, a explicat Viorel Drăguşin, primarul comunei Cruşeţ. Dumitru Popescu este hotărât să ceară socoteală pentru că spune el, cineva l-a declarat mort, numai să-i fie luată moştenirea.

Licitația pentru modernizarea Casei Tineretului ar putea avea loc în acest an

0
Conducerea Consiliului Județean Gorj speră ca licitația pentru modernizarea Casei Tineretului să aibă loc până...

Mesajul transmis de Casa Județeană de Pensii, în memoria angajatului găsit spânzurat

0
Conducerea Casei Județene de Pensii Gorj a transmis un mesaj pe pagina de Facebook, după...

UPDATE Angajat al Casei de Pensii Gorj, găsit spânzurat în arhivă

0
Un angajat al Casei de Pensii Gorj a fost găsit decedat în arhiva unității. Bărbatul...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!