spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăSpecialUniversitatea "Constantin Brâncuşi", pe linia de plutire?

    Universitatea „Constantin Brâncuşi”, pe linia de plutire?

    Universitatea „Constantin Brâncuşi”(UCB) din Târgu-Jiu, pare a fi departe de desfiinţare. Sau aşa susţin liderii universitari, care asigură studenţii şi nu numai de continuitatea studiilor, în forma, cu care ne-am obişnuit deja.

    În conferinţa de ieri, ce a avut loc, în incinta UCB, rectorul Adrian Gorun împreună cu prorectorul Liviu Neamţu şi câţiva profesori universitari, au asigurat gorjenii, că Universitatea rămâne acolo unde este şi că nu există nici o suspiciune că s-ar închide. Mai mult decât atât, Adrian Gorun a declarat „evaluarea profesorilor universitari se va face de către o comisie din afară. Astfel cei mai nepregătiţi vor pleca. Cred şi sper că avem potenţial pentru a rămâne o universitate pentru Educaţie şi Cercetare, iar dacă acest lucru se va întâmpla, vom extinde aria cercetării. Nu vom accepta desfiinţarea UCB, vom merge pe picior de egalitate cu alte instituţii de prestigiu”. Gorun nu a uitat să menţioneze faptul că neagă orice zvon cu privire la faptul că UCB, fiind amplasată întrun oraş mic, ar putea fi discriminată şi pusă pe lista de „absorbţie” „Nu au fost situaţii în care am fost discriminaţi. Este vorba de o fuziune, care se poate realiza fie prin absorbţie, fie prin comasare. Am respins categoric, fuziunea prin absorbţie şi am acceptat fuziunea prin comasare. Universitatea se va unifica cu altă universitate şi vor forma un tot unitar, sub o altă denumire”.

    Gorun: „se tem câţiva că vor fi daţi afară”

    Tot în conferinţa de ieri, liderii universitari au pus în discuţie subiectul comasării cu Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca sau cu Universitatea din Craiova. Gorun a afirmat aceste presupuneri, declarând „sigur, am avut discuţii cu cei de la Craiova şi am stabilit că va exista un centru universitar acolo dar şi un centru universitar, aici, la Târgu-Jiu. Demersul se va finaliza în decembrie, iar dacă va fi vorba de o comasare, se va acţiona începând cu următorul an academic. Sigur, universitatea se va numi altfel. Domnul Neamţu, o să fie naş, gândindu-se deja la o denumire « Universitatea Sud-Vest Oltenia »”. La finalul întâlnirii, a fost dezbătută şi problema profesorilor universitari, care nu îşi desfăşoară activitatea în parametrii normali şi care, odată cu procesul de comasare, vor trebui să plece „Se tem câţiva, cei care nu au performanţă, se tem că vor fi daţi afară. Noi avem profesori care au contracte bune, cu accesări naţionale şi internaţionale. Avem 153 de cadre didactice în universitate dar nu neg că printre aceştia există şi profesori care nu îşi fac treaba. Nu e corect să nu îşi faci treaba şi să te ţină altul în spate”, a încheiat Adrian Gorun, rectoul UCB.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: