spot_img
13.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăNews AlertActivități sportive în cadrul proiectului “Sport4all”, la Novaci și Tg-Jiu

    Activități sportive în cadrul proiectului “Sport4all”, la Novaci și Tg-Jiu

    Asociația Scout Society organizează în perioada 11-17 iunie, la Novaci al doilea eveniment din cadrul proiectului “Sport4all”, care este implementat în parteneriat cu alte patru organizații din Croația, Slovenia, Bulgaria și Spania. Proiectul “Sport4all”, este unul dintre cele nouă proiecte aprobate la nivel național și unicul din regiunea Oltenia, co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+ Sport.

    La training vor participa lucrători de tineret, tineri activi din comunitățile locale ale țărilor partenere care au experiență în domeniul sportului. Aceștia vor discuta despre prevenirea discriminării, promovarea toleranței, a incluziunii sociale și a egalității de șanse prin sport.

    Scopul training-ului este de a încuraja promovarea sportului în comunitățile locale prin organizarea diverselor activități sportive pentru tineri fiind evidențiate beneficiile sportului în dezvoltarea comunităților.

    Participanții vor face schimb de bune practici și vor împărtăși experiențele sportive. La training vor fi invitați și reprezentanți din domeniul sportului dar și un nutriționist care vor oferi participanților informații aplicabile în comunitățile lor. De asemenea, pe durata desfășurării training-ului vor fi organizate și mai multe activități de promovare a sportului fiind accentuate beneficiile acestuia asupra sănătății și societății.

    Sport4all a fost conceput cu scopul de a încuraja incluziunea socială în comunitățile locale unde organizațiile partenere își desfășoară activitatea – prin organizarea a diferitor activități sportive. Obiectivele principale ale proiectului sunt: încurajarea egalității în sport între persoanele care provin din medii diferite, promovarea egalității de gen și de șanse pentru toți pe o perioadă de 12 luni în cele 5 țări, etc.

    De asemenea, la Târgu-Jiu, în perioada 21-23 septembrie se va desfășura  o competiție europeană unde vor fi implicați peste 300 de persoane. În cadrul acestei activități vor fi susținute și promovate competițiile sportive europene într-un mediu multicultural. Participanții vor putea să participe la un maraton, curse cu biciclete dar si să practice  sportul tradițional, oina.

    Pentru a fi la curent curent cu activitățile din proiect va invităm să ne vizitați pe: http://sport4all.scoutsociety.ro/

    La eveniment sunt așteptați toți gorjenii, în număr cât mai mare, pentru a promova împreună sportul încurajând astfel incluziunea socială.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: