11.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 13, 2021
AcasăHeadlinesA ajuns pe cel mai înalt vârf al lumii în afara Asiei!...

A ajuns pe cel mai înalt vârf al lumii în afara Asiei! Află ce vrea să facă pentru copiii bolnavi de cancer

Pe 11 Ianuarie 2017 a luat startul o expediție românească ce a avut ca obiectiv atingerea celui mai înalt vârf în afara Asiei, Aconcagua (6.962 m). Expediția a avut 12 participanți, coordonați de 2 ghizi.

A ajuns pe cel mai înalt vârf al lumii în afara Asiei! Află ce vrea să facă pentru copiii bolnavi de cancerCu această ocazie, unul dintre membri expediției, Eliza Nițescu, voluntar în cadrul Asociației PAVEL, care se ocupă de copiii bolnavi de cancer, a demarat o campanie de strângere de fonduri. „La finalul lunii noiembrie a anului trecut am conceput un nou proiect împreună cu Asociația PAVEL. Se numește ALOCAȚIA PENTRU SĂNĂTATE și presupune acordarea unor fonduri suplimentare familiilor fără posibilități materiale, în care există un copil cu afecțiuni oncologice. Fondurile se distribuie în funcție de urgența și gravitatea fiecărui caz. Suma suplimentară medie pentru a putea susține toate cheltuielile generate într-o lună este de aproximativ 1.000 de lei, bani pentru analize, alimente, produse pentru igienă sau transport”, a spus Eliza Niţescu.

A ajuns pe cel mai înalt vârf al lumii în afara Asiei! Află ce vrea să facă pentru copiii bolnavi de cancerPână la data de 3 februarie 2017, campania inițiată de Eliza a reușit să adune suma de 9.082 de lei, cu 30% mai mult decât suma propusă de inițiatoare, 6.962 de lei, echivalentul înălțimii Santeinelei de Piatră. Donațiile au fost cuprinse între 30 și 1.000 de lei, donația medie fiind de 140 de lei, unele persoane alegând să doneze chiar de 2 ori. Peste 60 de persoane au răspuns apelului umanitar lansat, iar toți cei care au contribuit cu donații sunt invitați să cunoască mai îndeaproape Asociația PAVEL și proiectele acesteia. Miercuri, 15 februarie, în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului Bolnav de Cancer. „Suntem recunoscători tuturor celor care aleg să sprijine cauza copiilor și ne bucurăm că avem în rândul voluntarilor noștri temerari care reușesc să aducă în palmaresul personal realizări atât de frumoase, care sprijină și copiii noștri”, a declarat Olga Cridland, Președinta Asociației PAVEL.

Eliza Nițescu a dus pe vârful Aconcagua steagul Asociației PAVEL sub sloganul „ARIPI CA ÎN CER”. În ziua vârfului (25 ianuarie), o parte din membri expediției au plecat în ascensiune la 5.00 dimineața, în condiții de vânt de peste 60 km/oră, cu o temperatură resimțită de -28°C. „Am fost singura femeie din întregul grup și știam că va fi mai dificil pentru mine să parcurg întregul traseu, tocmai de aceea din momentul în care am luat decizia de a participa la expdiție am făcut zilnic antrenamente pentru a putea reuși să țin pasul cu restul grupului. Nu mi-am imaginat niciodată că nu voi ajunge să ating crucea de pe vârful acestui munte”.

A ajuns pe cel mai înalt vârf al lumii în afara Asiei! Află ce vrea să facă pentru copiii bolnavi de cancerEliza Nițescu este la a patra reușită de atingere a un vârf important, ea având până acum în palmares și escaladarea Elbrus (cel mai înalt vârf din Europa, 5.642 m, august 2016), Kilimanjaro-Uhuru Peak (cel mai înalt vârf al Africii, August 2015), precum și cel mai înalt vârf al Alpilor, Mont Blanc (4.810 m, Iulie 2014), în toate aceste expediții având aceeași cauză de umanitară: cazurile copiilor care suferă de afecțiuni oncologice (beneficiar a fost tot Asociația P.A.V.E.L.). Eliza și-a propus ca în fiecare an să îndeplinească un obiectiv montan mare, iar pentru 2018/2019 are în plan atingerea celui mai înalt vârf din America de Nord, Denali (6.194 m), situat în Alaska, singura provocare în acest moment fiind lipsa de fonduri pentru a finanța expediția și echipamentul necesar.

A ajuns pe cel mai înalt vârf al lumii în afara Asiei! Află ce vrea să facă pentru copiii bolnavi de cancer„Mă bucur că pot să trăiesc o viață liberă și plină de alegeri curajoase, ajutând în același timp și copiii cu afecțiuni oncologice. Fiecare dintre noi avem zilnic de urcat proprii noștri munți și nu ar trebui să fie nevoie de campanii ca să ne deschidem ochii și să ne pese, ci doar să trăim în mod mai conștient”, punctează Eliza, ca îndemn la acțiune din partea celor care au posibilitatea financiară de a sprijini în continuare cauza copiilor bolnavi.

Donațiile pentru proiectul ALOCAȚIA PENTRU SĂNĂTATE se pot face direct în contul Asociației P.A.V.E.L., RO76BPOS71003031332RON0A, deschis la BancPost, cu mențiunea: donație pentru campania ARIPI CA ÎN CER / ALOCAȚIA PENTRU SĂNĂTATE sau prin intermediul platformei Galantom, la următorul link:

http://pavel.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=3469

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -