spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews Alert"În amicale nu contează rezultatele, ci jocul"

    „În amicale nu contează rezultatele, ci jocul”

    Echipa de baschet Energia trebuia să joace în acest final de săptămână un amical cu Timba, dar adversarii au refuzat să mai vină la Târgu-Jiu

    Antrenorul principal al echipei de baschet Energia Târgu-Jiu, Antonis Constantinides îşi „torturează” elevii în fiecare zi cu câte două şedinţe de pregătire. Prima, cea de dimineaţă este dedicată acumulării fizice, iar după-amiaza se lucrează la partea tehnico tactică. În acest final de săptămână, târgujienii aveau programat un prim meci amical, însă a fost anulat la solicitarea adversarilor. „Suntem dezamăgiţi, programul se dă puţin peste cap. În loc de meci vom face un antrenament. Vom juca săptămâna viitoare un amical cu Steaua la Bucureşti”, spune Antonis Constantinides. Ceva mai acid în declaraţii a fost secundul Claudiu Alionescu. „Cei de la Timba au dat dovadă de lipsă de fairplay şi respect faţă de noi”, a spus Alionescu.

    Antrenamente în loc de joc

    Aşadar, în loc de meci amical, baschetbaliştii se vor antrena, lucru pe care l-au tot făcut în ultima perioadă. De cele două săptămâni de pregătire, antrenorul gorjenilor s-a declarat chiar mulţumit. „Săptămâna aceasta totul a mers mai bine, au revenit şi Vlaicu şi Ştefan după ce au participat la un turneu de baschet 3 la 3, Karpeles a revenit şi el la antrenamente. Suntem mulţumiţi de efortul depus mental şi fizic, dimineaţa sunt antrenamente fizice şi grele, după-amiaza facem antrenamente tactice. Sperăm să mergem pe aceeaşi pantă, cu această atitudine putem avea succes în campionat”, spune Constantinides.

    Teste pentru antrenor

    Acesta spune că în meciurile amicale care vor urma nu doreşte decât să-şi vadă echipa jucând un baschet bun, rezultatul fiind pe plan secund. „Din punctul meu de vedere aceste prime meciuri amicale contează doar pentru stafful tehnic. Jucătorii vor fi undeva la 60-70%, trebuie să vedem după aceste meciuri unde ne aflăm, dacă se urmăreşte filozofia în joc a echipei. Nu contează rezultatele din meciurile amicale, mai mult contează jocul echipei. Contează primul meci oficial, cel din Super Cupă cu Asesoft”, a declarat Antonis Constantinides.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: