spot_img
12.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertAmicale modeste asumate pentru Pandurii!

    Amicale modeste asumate pentru Pandurii!

    Echipa lui Edward Iordănescu a jucat doar contra unor echipe de ligi inferioare

    Alegerea efectuării unui stagiu de pregătire în Olanda a adus alături de avantaje şi unele dezavantaje. Astfel, dacă echipa a avut parte de condiţii bune de pregătire, din păcate au fost şi mici probleme cu organizarea meciurilor de verificare, teste ce ar trebui să fie utile pentru stafful tehnic. Însă, gorjenii s-au mulţumit să joace contra unor echipe fără nume, aşa că meciurile nu pot fi deloc elocvente, ba din contră pot fi catalogate drept antrenamente.

    sport-02-29

    „Condiţii bune”

    Gorjenii sunt de două săptămâni în Olanda unde pun la punct sezonul ce stă să înceapă în nici două săptămâni. Locaţia aleasă pentru efectuarea stagiului de pregătire nu este una luată la întâmplare, ci una selectă unde se pregătesc şi naţionalele Olandei de tineret şi seniori. „Am avut parte de cele mai bune condiţii, nu întâmplător pe aici au venit echipe mari, naţionala mare a Olandei sau Barcelona pe vremea când era antrenată de Van Gaal”, spune şeful pandurilor, Narcis Răducan.
    Şi antrenorul Edi Iordănescu s-a arătat mulţumit de condiţiile găsite la Heonderloo menţionând că „am avut la dispoziţie un teren foarte bun pentru antrenamente”.

    Amicale modeste

    Însă nu au fost toate perfecte în Olanda. Gorjenii au avut mici probleme în a găsi adversari cu care să joace pentru că un stagiu de pregătire complet presupune şi meciuri amicale tari. Ei bine, în Olanda, gorjenii au dat doar peste adversari modeşti, echipe care nu pot să te lămurească la ce nivel eşti cu echipa atât din punct de vedere al jocului cât şi al formei fizice. Victoriile cu 21-1 sau 8-0 contra unor amatori pot fi trecute doar la categoria antrenament. Însă, există şi o explicaţie a lipsei adversarilor tari din acest cantonament, toate echipele adevărate din acea zonă sunt în vacanţă în această perioadă, aşa că la un moment dat te mulţumeşti să joci şi contra unor echipe de Liga a 3-a sau a 4-a care poate se întâlnesc de două ori pe săptămână să facă mişcare. Acum, gorjenii spun că se aşteptau la această problemă cu perfectarea meciurilor amicale tari. „Este un mic dezavantaj dar a fost ceva asumat de toată lumea, amicalele nu pot fi foarte puternice pentru că competiţiile din Olanda, Belgia sau Germania încep mai târziu. Pentru noi a primat condiţiile de pregătire”, a menţionat Narcis Răducan. În cel de-al patrulea amical al acestei veri, Pandurii s-a impus cu 3-0 în faţa unei echipe de Liga a 3-a din Germania, Sportfreunde Lotte, golurile fiind marcate de Munteanu, Mrzljak şi Roman.

    Test şi la Severin

    Chiar dacă numele echipelor cu care au jucat gorjenii nu spun absolut nimic în fotbalul european, oltenii susţin că au avut de tras şi contra unor astfel de adversari fără nume. Iar aici vorbim de o echipă de fotbal cu care Pandurii Târgu-Jiu a jucat în grupele Europa League, echipă care ar trebui să fie la un nivel mai ridicat. Narcis Răducan, preşedintele pandurilor susţine că amicalele nu au fost chiar amicale. „Amicalele nu au fost uşoare, s-a jucat tare, au fost antrenamente bune. Urmează intrarea în linie dreaptă, mergem acasă şi încercăm să ne adaptăm condiţiilor de joc. vom încerca un amical la Severin cu o săptămână înainte de debutul campionatului”, a mai spus Răducan.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: