spot_img
9 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertAntrenamente printre dinozauri !

    Antrenamente printre dinozauri !

    Handbaliştii aleargă prin Parcul Central prin locurile de joacă ale copiilor

    Fiind temperaturi cu minus în termometre Parcul Central din Târgu-Jiu este ocolit în această perioadă a anului. Aleile nu sunt aglomerate, dimineaţa prin parc fiind văzute puţine persoane. Locurile de joacă pentru copii sunt pustii, însă dimineaţa şi după-amiaza pe acolo îşi fac veacul cei de la echipa de handbal. Cum timp pentru a merge cu echipa într-un cantonament montan nu este suficient, antrenorul Liviu Andrieş a decis să-şi chinuie jucătorii cu alergări prin Parcul Central. Astfel, de două ori pe zi aleile din parc sunt teren de joacă pentru handbaliştii de la Energia care trag tare. Dimineaţa antrenamentul durează cam 75 de minute, timp în care sportivii dau la ture de le vine rău. Nu le convine programul, însă nu au ce face, aşa că după ce strâmbă din nas se apucă de alergat. Plecarea e de la Muzeu de lângă locul de joacă al copiilor, le aleargă până la Piaţa Centrală cu întoarcere pe aleea de lângă Jiu. Când revin de unde au plecat sunt încurajaţi sau certaţi de antrenor. „Haideţi, mai cu vlagă, nu v-aţi încadrat în timp”, e mesajul cel mai des întâlnit. După vreo 7-8 ture de acestea handbaliştii revin de unde au plecat şi trec la partea a doua. „Gata, hai la strecching. Trageţi de voi cât puteţi”, le spune Andrieş. Mişcările se fac lângă figurinele de dinozauri, motiv pentru handbalişti să mai facă o glumă. „Să ne faceţi o poză aici lângă prietenii noştri. Hai zâmbiţi băieţi” e un dialog al celor care încă de la primele ore ale zilei aleargă cât merg alţii pe jos într-o săptămână. Unii handbalişti ceva mai glumeţi merg mai departe şi fac şi puţin teatru. „Ia uitaţi, mi-a mâncat ăsta micul mâna”, spune un handbalist care are o mână în gura dinozaurului mic din Parc. Sunt şi handbalişti care nu sunt impresionaţi de figurinele ce-i înconjoară, neprinzându-se în glumele colegilor.

    Aleargă de le sar capacele

    Programul de pregătire bătut în cuie de Liviu Andrieş este foarte solicitant. Astfel, în fiecare zi sportivii aleargă în jur de 20 de kilometri. „Ne pregătim pentru că ne aşteaptă un retur foarte dificil şi foarte greu. Pe 31 decembrie şi 1 ianuarie avem liber. De pe 2 ianuarie se continuă pregătirea afară iar de pe 5 ianuarie se intră în sală. Dimineaţa se aleargă în jur de 10-12 kilometri iar după amiază în jur de opt kilometri. Niciunul dintre ei nu au venit cu probleme de greutate, poate 1-2 kilograme au luat dar le vom da repede jos. Pauza a fost foarte scurtă, nu le convine dar nu avem ce face pentru că avem mult de muncă”, a mai spus Andrieş.

    Două învoiri

    De la reunire au fost absenţi doi handbalişti. Este vorba de Mihai Păiuş şi Alexandru Asoltanei, ambii componenţi ai lotului naţional. „Mihai Păiuş este la lotul naţional iar Asoltanei este la Târgu-Jiu, accidentat. S-a accidentat la lotul naţional şi acum face un tratament iar pe 2 ianuarie ar trebui să plece înapoi la lot. Are probleme la inghinali şi noi trebuie să-l tratăm”, a spus Andrieş care este resemnat. „Acesta este lotul şi cu el vom continua şi în cele două etape din tur şi în restul campionatului. Ultimele două jocuri rămase din tur trebuie să le câştigăm neapărat pentru că urmează după aceea trei jocuri foarte grele plus meciurile cu Benfica şi ne va fi foarte greu”, a concluzionat Liviu Andrieş.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: