33.4 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăHeadlinesAntrenor cu experiență, cooptat de CSM Târgu Jiu

Antrenor cu experiență, cooptat de CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu a reușit să coopteze un antrenor de top în cadrul secției de fotbal a clubului. Mario Găman a semnat un angajament cu oficialii clubului și se va ocupa de Grupa 2011-2012.

Mario Găman este unul dintre cei mai tineri și apreciați antrenori de fotbal din Gorj. A avut oferte concrete în această vară, după ce a părăsit banca echipei Pandurii, dar a ales să rămână la Târgu Jiu și să colaboreze cu CSM, încântat de proiectul fotbalistic juvenil de la Târgu Jiu. Este al doilea antrenor de fotbal care se alătură proiectului CSM Târgu, după ce Sorin Vintilescu a încheiat un contract de colaborare cu secția de fotbal.

A fost secundul lui Pițurcă

Mario Găman a avut posibilitatea să lucreze la cel mai înalt nivel, atunci când Victor Pițurcă l-a cooptat în staff-ul său la echipa Al Ittihad, echipă cu care, în anul 2006, a ajuns în Liga Campionilor Asiei. Mario spune despre Victor Pițurcă că este mentorul său, de la care a învățat multe. Cunoștințe pe care, apoi, le-a pus în practică, ca antrenor principal la Gilortul Târgu Cărbunești, echipă pe care a reușit să o aducă pe linia de plutire și să evite retrogradarea. Mario Găman a scris istorie la CSO Filiași, echipă cu care a fost foarte aproape de a promova în Liga 2 și cu care a eliminat echipe din Liga 1 în Cupa României. A dus echipa din Filiași în primele opt echipe din țără, în sferturile de finală ale Cupei României. A venit apoi la Pandurii, echipă la care a activat ca jucător, dar în acest an a fost nevoit să renunțe din cauza incertitudinii de la club.

„Este o nouă provocare pentru mine, pe care am acceptat-o fară a sta prea mult pe gânduri. Îmi doresc cât mai multe reușite în cadrul acestui club, unde obiectivul este de a descoperi și de a dezvolta copiii și, cu ajutorul unui staff tehnic competent, format din antrenori pasionați, organizați pe grupe de vârstă să putem să visăm și mai departe“, a spus noul antrenor pentru site-ul CSM Târgu Jiu.

„Este o continuare a muncii depuse la CS Luceafărul Târgu Jiu“

Mario Găman a relatat cum a fost convins să se alăture CSM Târgu Jiu: „Această colaborare a luat naștere în urma unor discuții cu domnul director Robert Bălăeț, care m-a convins cu acest proiect prin modul de abordare, seriozitatea și profesionalismul de care a dat dovada până acum. Este o continuare a muncii depuse la CS Luceafărul Târgu Jiu, deoarece se va merge pe același concept de inițiere și formare corectă a copilului, unde rezultatele sunt pe planul doi, iar copilul să regăsească entuziasmul și bucuria de a practica acest fenomen într-un mediu profesionist.

Am încredere în acest proiect, de aceea am și ales, pe moment, să nu mai colaborez cu nici un fel de echipă de seniori, chiar dacă am avut trei oferte tentante și concrete, dar ne dorim să arătăm și să demonstrăm că și în acest județ se poate crea un mediu pentru acești copii minunați, unde toți să meargă pe aceeași direcție. Consider că, până a fi antrenor, trebuie să fii un bun pedagog și un psiholog bun, să ai răbdare, să intri în mintea lor, să-i înțelegi în anumite reacții, să le accepți copilăria lor. Emoția pe care o simți zilnic, alături de ei, te motivează să muncești și mai mult și să treci mult mai ușor peste anumite momente.

Indiferent de calități, orice copil trebuie primit la fotbal sau la sport, pentru că trebuie privit din două perspective: fotbal de performanță sau fotbal de mișcare. Calitățile unui copil pot fi analizate, pot fi dezvoltate, dar doar în urma unui proces coerent de pregătire, cu obiective și teme precise și în funcție de vârstă“.a mai precizat Mario Găman.

 

Încă un fost pandur, cooptat la secția de fotbal a CSM Târgu Jiu. A fost căpitanul echipei

0
CSM Târgu Jiu l-a cooptat în echipa de antrenori din cadrul secției de fotbal a...

Viitorul Târgu Jiu, învinsă în debutul Ligii a II-a

0
Viitorul Târgu Jiu a pierdut primul meci din noua ediție a Ligii a II-a. Echipa...

Echipa de handbal CSM Târgu Jiu a încheiat turneul de pregătire de la Zalău

0
CSM Târgu Jiu a încheiat turneul de pregătire de la Zalău. În ultima partidă disputată...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!