spot_img
13.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăNews AlertAntrenor gorjean de baschet, convocat la una dintre echipele naționale ale României

    Antrenor gorjean de baschet, convocat la una dintre echipele naționale ale României

    Alexandru Gliga, antrenor secund la CSM Târgu Jiu, va face parte din echipa tehnică de antrenori care se va ocupa de pregătirea Lotului Național U16 masculin al României în vederea participării la Campionatul European.

    Federația Română de Baschet a anunțat convocările pentru pregătirea lotului U16 masculin al României. Alexandru Gliga va pune umărul la pregătirea tinerilor baschetbaliști români convocați la lotul național în vederea participării la Campionatul European. Alex Gliga este profesor titular al Clubului Școlar Sportiv din Târgu Jiu și antrenor în cadrul programului Federației Române de Baschet, Perform Baschet.

    Alexandru Gliga are la activ, ca antrenor federal, o participare la Campionatul European cu Naționala României de baschet U16, generația jucătorilor născuți în 2001. Acesta a fost antrenor secund la Naționala de baschet a României U16, generația jucătorilor născuți în 2004 și a obținut locul 2, tot în calitate de antrenor secund cu Naționala României U15, la Balcaniada din 2019. Alex Gliga va face echipă cu Răzvan Cenean de la U BT Cluj Napoca și Ionuț Bâscoveanu de la Știința București.

    „Trebuie să ajutăm și să creștem generații de copii“

    Alexandru Gliga, antrenor secund CSM Târgu Jiu, a spus că îl bucură convocarea și speră să facă o figură frumoasă: „Mă bucur că am fost convocat să fac parte din staff-ul antrenorilor pentru acest stagiu de pregătire. Mă bucur că am primit în continuare încrederea Federației Române de Baschet. Ultimul meu contact cu lotul național a fost când am participat la Balcaniadă, generația copiilor născuți 2004, care s-a desfășurat chiar în Sala  Polivalentă din Târgu Jiu. Este o perioadă dificilă în sportul juvenil și trebuie să ajutăm și să creștem generații de copii care să aibă rezultate și în afara țării noastre“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: