2.8 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăHeadlinesAntrenorul unei echipe naționale de baschet a preluat o formație din Gorj

Antrenorul unei echipe naționale de baschet a preluat o formație din Gorj

Jordanco Davitkov

Echipa de baschet CSM Târgu-Jiu va fi pregătită de un antrenor care a condus echipa națională de baschet a Macedoniei și a Kuweit. Jordanco Davitkov, 57 de ani, a semnat o înțelegere valabilă până la finele acestui sezon. Oficialii clubului vor ca echipa să ocupe un loc cât mai bun în ierarhia Ligii Naționale, pentru a scăpa de zona fierbinte a clasamentului.

„Suntem bucuroși să-l avem pe domnul Jordanco Davitkov alături de CSM Târgu Jiu. Palmaresul său este unul foarte bogat, cu un CV impresionant, atât ca antrenor, cât și ca jucător. Este un lucru extraordinar că putem aduce experiența lui alături de familia CSM Târgu Jiu. Sunt convins că toată lumea va avea de învățat și de câștigat din această colaborare”, a spus, pentru site-ul clubului, Adrian Roșu, expert sportiv, coordonatorul secției de baschet a CSM Târgu Jiu.

Claudiu Alionescu, cel care a îndeplinit funcția de antrenor principal, dar și Alexandru Gliga, antrenorul secund, vor rămâne în staff-ul CSM, alături de noul tehnician al grupării gorjene.

Cel mai bun antrenor de baschet din Macedonia trei ani la rând

Jordanco Davitkov, s-a născut pe 12 septembrie 1963, în Kočani, Macedonia de Nord. Este unul dintre cele mai importante nume din baschetul din Macedonia. „Este fost antrenor al echipei naționale de baschet a Macedoniei și a echipei naționale de baschet din Kuweit. În 2011, la Jocurile Golfului din Bahrain, cu echipa națională din Kuweit, a câștigat medalia de bronz. În 2009, 2010, 2011, de trei ori la rând, Davitkov a fost campion al Kuweitului cu BC Qadsia. Cu Qadsia a câștigat, de asemenea, Cupa Kuweitului 2010 și Campionatul Golfului 2009.

În 2008 a antrenat în Islanda, pe BC Snaefell. Din 2001 până în 2007, Davitkov a fost antrenor principal al echipei naționale a Macedoniei. El a condus Macedonia în calificarea la Campionatele Europene din 2003, dar și atunci când Macedonia era în a doua divizie europeană în 2004 și 2005, plus în prima fază a calificării pentru Campionatele Europene din Spania 2007. Din 2000 până în 2008 a fost antrenor principal al KK Nikol Fert, KK Strumica 2005, Balkan Steel Skopje și cea mai bună echipă macedoneană KK Rabotnicki.

În calitate de antrenor, a câștigat patru titluri de campionat și patru titluri de Cupă în Macedonia. De trei ori (2004, 2005, 2006) a fost anunțat ca cel mai bun antrenor de baschet din Macedonia. Douăzeci de ani a fost jucător profesionist, din care 18 ani la cel mai bun club macedonean KK Rabotnicki. În acest timp a câștigat șapte titluri de campion și cinci cupe. A jucat pentru echipa națională de tineret a Yugoslaviei și a fost primul căpitan al echipei naționale a Macedoniei“, se mai arată pe site-ul clubului CSM Târgu Jiu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -