spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNews AlertApelul pandurilor: „Acum mai mult ca niciodată avem nevoie de ajutor”

    Apelul pandurilor: „Acum mai mult ca niciodată avem nevoie de ajutor”

    Cu greu, Edi Iordănescu reușește să gestioneze un vestiar nemulțumit din pricina datoriilor care sunt la fotbaliști. Și totuși o face, îi convinge pe jucători să dea 100% la antrenamente conștientizând faptul că nu doar la echipă este un moment greu, ci și pentru viața publică din Gorj. Mișcările din ultima vreme, în special cele de la CEO, principalul finanțator a cam dat peste cap bunul mers al echipei, și chiar dacă Iordănescu se chinuie să-și construiască un mediu propice performanței are multe de îndurat. Vorbim de două luni și jumătate de salarii restante la jucători și staff-ul tehnic, dar și de patru luni de restanțe la primele acordate la victorii. Bani frumoși pe care jucătorii îi merită pentru munca depusă și rezultatele obținute.

    sport-01-19

    Cer ajutorul

    Antrenorul și șeful clubului, Narcis Răducan au apelat la Ion Călinoiu pentru a încerca să ridice tonusul și să le redea încrederea jucătorilor că situația din punct de vedere financiar este sub control. „Domnul președinte Călinoiu a fost la echipă și a vorbit împreună cu președintele clubului și i-a liniștit puțin. Dar știți că vorbele indiferent cât de dulci și bine așezate sunt, au un rol până la un anumit punct. În iarnă acest grup se putea dezbina, jucătorii puteau să își depună memorii și să plece de aici. Dar au rămas”, a spus Edi Iordănescu în conferința de presă de joi. Tot despre acest subiect destul de delicat, cel al banilor a vorbit și Narcis Răducan. „Este adevărat că avem ceva probleme. De fiecare dată am încercat să minimalizez problemele, indiferent că au fost de infrastructură sau de ordin financiar, sunt conştient că pentru o atmosferă cât mai bună în lot trebuie să încerci să îţi rezolvi problemele în sânul echipei. Sunt şi situaţii în care trebuie să cerem ajutor şi n-o să cerem ajutor ţării, dar o să cerem ajutor celor care au fost tot timpul lângă noi. E păcat că echipa este în prag să egaleze şi poate chiar să depăşească cea mai bună performanţă din istoria fotbalului gorjean şi noi să trăim cu senzaţia că rămânem singuri în faţa acestui obiectiv”, spune șeful pandurilor.

    Acesta merge mai departe și spune că acum este momentul ca echipa să fie sprijinită. „Ştiu că un campionat nu se câştigă doar cu o echipă bună, cu un antrenor bun sau cu un preşedinte bun, nu, se câştigă cu un club puternic, iar de fiecare dată când se identifică un segment sensibil este normal să iau poziţie. În acest moment există oarece tensiuni în cadrul echipei, sigur că băieţii şi-au respectat meseria şi n-au fost foarte zgomotoşi, pentru asta le mulţumesc că au pus pe prim plan performanţa, dar totuşi se fac nişte luni de salariu, se fac mai multe luni de a le plăti bonusurile şi până la urmă am reuşit să ajungem aici cu bani mai puţini decât au fost vreodată din partea acţionarilor. Cred că merităm cu prisosinţă acel ajutor care este mai mic în fiecare an. Acesta este şi apelul meu, este unul echilibrat, dacă am ajuns aici am ajuns împreună cu CEO, cu CJ, cu Primăria, cu toţi ceilalţi acţionari. Acum mai mult ca niciodată avem nevoie de ajutor pentru că altfel o să ne pară rău la vară că nu am scos maximul din acest an”, a comentat Răducan.

    Bunoza, ultimul transfer

    Târgujienii au încheiat perioada de transferuri. Gordan Bunoza, fundaș bosniac adus de olteni din postură de liber de contract este pandur cu acte în regulă. „E un jucător foarte bun, foarte interesant. În urmă cu 8 ani, când eram director sportiv la Urziceni, am fost de 2-3 ori în Croaţia, m-a trimis MM să-l văd, pentru că doream să-l luăm la Urziceni, n-am reuşit, întâmplarea face să-l văd peste câţiva ani la Dinamo şi atunci l-a văzut şi Edi Iordănescu, ne-a plăcut foarte mult jucătorul. În vară a fost destul de greu de luat, pentru că avea un salariu foarte mare la Pescara, dar am găsit o oportunitate foarte bună în această iarnă şi mă bucur că s-a alăturat echipei”, a comentat Narcis Răducan.

    Fotbalistul spune că venirea la Pandurii este un mare pas înainte în cariera lui. „Anul trecut, când jucam la Dinamo, pentru mine Pandurii era una dintre cele mai bune echipe pe care le-am văzut în această ligă, am auzit şi că au învestit mult în fotbal, se construieşte un nou stadion, au o echipă foarte bună, un antrenor foarte bun şi anul acesta au demonstrat că au şanse mari să se lupte pentru campionat”, spune Bunoza. În plus, acesta explică de ce nu este pregătit să joace acum. „Nu sunt încă pregătit, ultimul meu antrenament a fost pe 27 decembrie, apoi m-am antrenat puţin acasă singur, aşteptând oferte, iar în ultimele zece zile înainte de a veni aici am fost foarte bolnav, am luat antibiotice, boala m-a cam dărâmat. Acum o să mă antrenez mai intens ca să-mi recapăt condiţia şi poate în zece zile, dacă antrenorul va avea nevoie de mine, voi fi pregătit să joc. În fotbal e competiţie, nu eşti jucător dacă nu ţi-e teamă de competiţie, în fiecare zi trebuie să lupţi pentru poziţia ta. Voi lupta la fiecare antrenament şi voi demonstra că poate sunt mai bun”, a mai spus Bunoza.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: