spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertArgint pentru o gorjeancă, la Campionatul Național de lupte pe plajă

    Argint pentru o gorjeancă, la Campionatul Național de lupte pe plajă


    CSM Târgu Jiu a obținut o medalie de argint în Finala Campionatului Național Individual de lupte pe plajă de la Costinești, prin Nicoleta Scărlătescu. Evoluții bune au avut și Yanis Peciuc, locul 6 la juniori 4, la categoria 38 de Kg și Octavian Mitoi, locul 8 la U17, la categoria 70 de Kg. Campionatul Național Individual de lupte pe plajă s-a desfășurat în perioada 19-26 iunie, pe plaja de la Costinești.

    Tânăra sportivă Nicoleta Scărlătescu are dublă legitimare CSM Târgu Jiu – AS Minerul Motru. Aceasta s-a clasat pe locul 2 la categoria de vârstă U20. Sportiva a concurat la categoria 70 de Kg.

    „Va obține rezultate mari, inclusiv pe plan internațional”

    Gorjeanca Nicoleta Scărlătescu este, la doar 16 ani, multiplă campioană națională de junioare. Aceasta este pregătită la AS Minerul Motru de antrenorul Vasile Purdescu. Ea a intrat în competiție la categoria de vârstă U20, la categoria 70 de Kg. „Deși cu doi sau chiar trei ani mai mică decât adversarele sale, Nicoleta a reușit să ajungă în finală, unde a pierdut la limită“, au mai transmis reprezentanții CSM Târgu Jiu.

    Mădălin Gorjanu, antrenor-coordonator secția lupte CSM Târgu Jiu, și-a lăudat eleva și este convins că talentata sportivă va avea, pe viitor, rezultate notabile, nu doar pe plan intern: „Sunt foarte mulțumit de evoluția sportivei Nicoleta Scărlătescu, care, la 16 ani, la o categorie de vârstă unde a luptat cu sportive cu doi sau trei ani mai mari decât ea, a ajuns în finală, unde a pierdut cu 1-0. Sunt sigur că, dacă va continua să se pregătească foarte bine, va obține rezultate mari, inclusiv pe plan internațional”.

    Tavi Mitoi și Yanis Peciuc, aproape de podium

    La masculin, CSM Târgu Jiu a fost reprezentată de 5 luptători la diferite categorii de vârstă și greutate. S-au remarcat prin evoluții bune Yanis Peciuc, la juniori 4, la categoria 38 de Kg, care a obținut locul 6 din 41 de concurenți și Octavian Mitoi, calificat în optimile de finală, care a ocupat locul 8 din 44 de concurenți. La categoria de vârstă U15, CSM Târgu Jiu a fost reprezentat de Andrei Amza, la categoria 70 de Kg, în timp ce Andrei Fulger, sportiv cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu – CSS Târgu Jiu, sportiv pregătit de antrenorii Mădălin Gorjanu și Rareș Voicescu, a intrat în competiție la categoria 60 de Kg. Din păcate, accidentat cu o zi înainte de concurs, medaliatul de anul trecut, Nicolae Curcă, la juniori 4, la 60 de Kg, a ratat competiția de la malul mării. El a fost înlocuit de Sergiu Toma, debutant pentru CSM Târgu Jiu în competițiile oficiale.

    „Foarte aproape de lupta pentru medalii au fost Tavi Mitoi și Yanis Peciuc, sportivi care care au câștigat câte 3 meciuri, dar fiind extraordinar de mulți concurenți foarte buni, în special la categoriile lor, nu au reușit să ajungă până la meciurile finale, dar pot spune că sunt pe un trend ascendent. Micii luptători au avut evoluții ușor oscilante, câștigând meciuri grele și pierzând acolo unde urmau să intre în lupta pentru medalii. Cu puțină atenție, ambii sportivi putea să ajungă să lupte pentru o medalie. Am fost loviți și de ghinion, pentru că medaliatul de anul trecut, Nicolae Curcă, s-a accidentat în ziua premergătoare concursului și am fost nevoit să-l înlocuiesc în ultim moment cu un debutant, Sergiu Toma, care sper sa prindă gustul competițiilor“, a spus Mădălin Gorjanu, antrenor-coordonator secția lupte CSM Târgu Jiu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: