spot_img
8.9 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
    AcasăNews AlertAtleta Alina Eremia a câștigat UVT Liberty Marathon din Timișoara

    Atleta Alina Eremia a câștigat UVT Liberty Marathon din Timișoara

    Atleta Alina Eremia a cucerit medalia de aur în proba de maraton din cadrul celei de-a 5-a ediții a UVT Liberty Marathon. Competiţia, care s-a bucurat de o numeroasă prezență internațională și în acest an, s-a desfăşurat duminică, 2 octombrie, la Timişoara.

    Sportiva, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu – CS Pandurii, pregătită de profesorul Ion Bură, a scos un timp foarte bun. Ea a alergat 42,195 km în 3:01:02.

    „Câștigătoarea maratonului de la Cluj s-a impus, la doar o lună distanță și în cursa de la Timișoara. Performanța deosebită, realizată într-un timp atât de scurt, demonstrează valoarea deosebită a sportivei și a școlii de atletism de performanță din Târgu Jiu”, a declarat profesorul Ion Bură, cel care o pregătește pe Alina, împreună cu Dragoș Ionuț Bură.

    UVT Liberty Marathon este primul maraton din Timișoara cu traseu omologat de World Athletics, iar medalia de finisher este semnată de Mihai Covaliu, campion olimpic, mondial și european, care a oficiat și premierea sportivilor care au urcat pe podium. Comitetul Olimpic și Sportiv Român este partener oficial al evenimentului.

    „În spate este o muncă enormă“

    În urmă cu o lună, Alina a triumfat în inima Ardealului, când a cucerit aurul în cadrul Wizz Air Cluj Napoca Marathon 2022. Sportiva a câștigat, anul trecut, la competiția din Timișoara medalia de argint. „Argintul de anul trecut m-a ambiționat și anul acesta mi-am propus sa câștig aurul. Mi-am îndeplinit obiectivul și am reușit să câștig anul acesta Liberty Marathon Timișoara! A fost o cursă frumoasă, am alergat 4 ture de 10km și jumătate, a fost un traseu de fugă, solicitant, dar mi-a plăcut.

    Pentru mine înseamnă foarte mult câștigarea medaliei de aur, pentru că în spate este o muncă enormă. Nu este atât de ușor să câștigi două astfel de curse la un interval de o lună. Mă bucur că am reușit asta, le mulțumesc antrenorilor mei și celor care au încredere în mine. Rezultatul muncii mele a dat roade, iar asta mă face să mă simt și mai ambițioasă și mai determinată în ceea ce privește următoarele concursuri“, a spus Alina Eremia pentru site-ul csmtargujiu.ro.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: