spot_img
15 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNews AlertAtleta de performanță Adela Bălțoi a câștigat cel mai important maraton din...

    Atleta de performanță Adela Bălțoi a câștigat cel mai important maraton din România

    Peste 15 mii de oameni au participat duminică pentru a participa la cele 4 probe individuale sau de ștafetă, îmbinând pasiunea pentru sport cu diverse cauze nobile. Maratonul Bucureşti s-a aflat la cea de a IX-a ediţie.

    atleta-4atleta-3

    Sute de alergători și-au testat limitele la maratonul de 42 de km. Startul s-a dat în Piața Constituției din București. Organizatorii au pus la bătaie 150 de premii pe categorii diferite, cel mai mare, de 5.000 de euro pentru cel care doboara recordul de 2 ore și 13 minute. Adela Bălțoi, gorjeanca noastră din comuna Berlești, atlet de performanță de la Clubul Pandurii Târgu-Jiu, a trecut prima linia de sosire la semimaraton. Adela Bălțoi a câștigat un premiu de 500 de euro. Aceasta a fost admirată de toată lumea prezentă, căci are o formă fizică de invidiat. Indiferent de distanța pe care a ales să o parcurgă, fiecare maratonist și-a câștigat porția de sănătate și o medalie binemeritata. O parte din banii pentru înscriere s-au dus către diferite fundații sau ONG-uri care luptă pentru copiii defavorizați sau persoanele cu handicap.

    atleta-2atleta-adela-1atleta-5

     
     
     
     
     
     

    Sportiv ambițios care a muncit enorm

    Crescută la Berlești, Adela Bălțoi s-a apucat de atletism la 16 ani. Acum are 23 de ani. Atleta de la Pandurii Târgu-Jiu nu se mulțumește numai cu clasări pe podium la cursele din România și la campionatele balcanice. „Mai târziu am ajuns la Pandurii Târgu-Jiu, la Viorica Dima. La liceu nu primeam nimic. Altfel ești motivată când câștigi și ceva bani. Îmi place cel mai mult maratonul și semimaratonul. Vreau să fug un timp tare și nu o să mă las până nu o voi face. În viitorul apropiat vreau să alerg un 2.40.00 și apoi, de ce nu, și mai tare. Vreau să-mi îmbunătățesc toți timpii, să ajung la Jocurile Olimpice. Vreau să iau măcar un bronz, că tot ies eu acum mereu pe locul 3. Nu vreau aur, mă mulțumesc cu un bronz (râde). Eu îmi doresc foarte mult să fie din ce în ce mai bine, să alerg din ce în ce mai repede, chiar dacă nu îmi iese mereu. Eu și când nu iese ce trebuie, îmi pun tot sufletul acolo, dau tot ce pot”, a declarat Adela Bălțoi pentru publicația http://4run.ro/

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: