spot_img
11 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertAtletismul gorjean, fabrică de medalii

    Atletismul gorjean, fabrică de medalii

    Adrian Garcea este noul vicecampion balcanic în proba de 3.000 metri

    Atletismul gorjean continuă să producă rezultate. Vorbim de rezultate la nivel înalt, mai nou de rezultate la nivel internaţional, ceea ce înseamnă mult pentru şcoala gorjeană de atletism. Ei bine, antrenorul Ion Bură spune că „avem o generaţie de aur” de care trebuie avută grijă, sportivii gorjeni reuşind să strângă medalii importante.

    sport-02-5Chiar dacă evită să dea nume, remarcaţii atletismului gorjean sunt: Andreea Pîşcu, Adina Amzucu dar şi Adrian Garcea, sportivi care, în ultimul an de zile, s-au impus în probele la care au participat la nivel naţional. Acum, deja s-a trecut la o nouă etapă, cea de rezultate la nivel internaţional, acolo de unde au venit cu rezultate şi timpi buni. „Când mergem la un concurs, tot timpul ne uităm şi la timpii altora, tot timpul facem o analiză completă pentru a vedea la nivel internaţional unde suntem”, spune Ion Bură.

    Evidenţiatul Garcea

    Ei bine, ultima „ispravă” vine de la Adrian Garcea, sportiv care a cucerit medalia de argint la Campionatul Balcanic de juniori. Adrian Garcea a alergat în proba de 3.000 metri plat, acolo unde a terminat cursa pe locul 2 reuşind să-şi îmbunătăţească şi recordul personal. „Sâmbătă şi duminică am fost în Serbia la Campionatul Balcanic de Juniori. Am mers acolo cu doi sportivi de la Târgu-Jiu, Adrian Garcea şi Adina Amzucu. Cei doi au avut o comportare foarte bună. Garcea s-a clasat pe locul doi, devenind vicecampion balcanic în proba de 3.000 de m plat. Adina Amzucu a terminat pe locul 6 la săritura în înălţime”, a declarat Ion Bură.

    Urmează un nou concurs

    Cei doi sportivi, Garcea şi Amzucu vor fi prezenţi lunea viitoare la Campionatul Mondial de Juniori din Georgia de la Tibilisi. „Adrian Gracea este unul dintre cei mai buni sportivi din Europa la ora actuală la categoria lui de vârstă şi va alerga în două probe la Campionatul European 3000 de m plat şi 2000 de m obstacole, probe la care sper să poată să obţină şi o medalie”, a mai punctat Ion Bură.

    Lună de foc

    Luna iulie este una de foc pentru atleţii de la CS Pandurii. La finalul acestei săptămâni, duminică mai exact, Andreea Pîşcu va alerga în proba de semi maraton de la Amsterdam în cadrul Campionatului European de seniori. „Andreea este la prima participare la Campionatul European de Senioare de data asta, fiind şi campioana României la semimaraton şi sper la un rezultat bun adică în jur de o oră şi 15 minute, rezultat care să ne dea speranţe şi pentru viitor pentru că ea, în final, anii următori va aborda proba de maraton. Este un concurs greu, dar faptul ca ea a mai participat la competiţii mari adică la campionatul mondial de semimaraton, în acest an la Cardiff, şi la Cupa Europei de Senioare în Turcia, are deja experientă şi speră să obţină rezultat bun”, a mai declarat Ion Bură. Trebuie spus că şi Adina Amzucu va participa la Campionatul Naţional al Elevilor în Turcia, la Trabzon în perioada 11-18 iulie.

    „Avem o generaţie de sportivi de calitate, foarte buni. Sunt copii serioşi, care au ambiţie şi care vor demonstra în timp că sunt valoroşi”, Ion Bură, antrenor atletism

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: