spot_img
18.2 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăNews AlertAtletismul, sportul anului în Gorj

    Atletismul, sportul anului în Gorj

    Doi atleţi au fost desemnaţi cei mai buni sportivi în 2013 în Gorj

    Gorjul a fost, este şi probabil va rămâne un judeţ în care cele mai importante rezultate din sport vin dinspre atletism. De aici au plecat Constantina Diţă sau Lidia Şimon, două mari atlete ale României. Acum, ora exactă în sportul gorjean o dă tot atletismul, doi atleţi fiind desemnaţi sportivii cu cele mai bune rezultate în 2013 din Gorj. La fel ca şi anul trecut, Elena Moagă a prins locul 1, însă acolo s-a cocoţat şi un tânăr care promite mult în atletism, Mădălin Gheban legitimat la LPS Târgu-Jiu.

    Premii pentru toţi

    Joi seara, cei mai buni sportivi au fost la un loc cu ocazia organizării de către Direcţia de Tineret şi Sport a judeţului Gorj a Galei Sportului Gorjean. Toate rezultatele sportivilor în 2013 au fost puse într-un clasament, iar la final s-a alcătuit un top. Au ieşit în evidenţă doi atleţi, Elena Moagă şi Mădălin Gheban, ambii cu rezultate bune la nivel naţional dar şi internaţional. Pentru a nu da naştere la discuţii, cei de la Direcţie au decis ca în acest an să acorde două titluri de sportivi ai anului, aşa că ambii atleţi au fost remarcaţi şi premiaţi. Pe lângă strângerile de mână tradiţionale alături de felicitări, sportivii au încasat şi câte 600 de lei fiecare. „Este prea puţin pentru valoarea lor”, spune Horaţiu Gorun, directorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Gorj. Nu doar cei doi sportivi au fost remarcaţi în cadrul Galei. Astfel, pe fiecare sport în parte s-au făcut nominalizări, cele mai bune rezultate obţinute în 2013 fiind remarcate în cadrul Galei, însă nu sub formă de top. Fiecare sportiv a primit premii în bani în funcţie de rezultatele obţinute, sumele variind între 200 şi 400 lei.

    Şi CS Pandurii a decernat premii

    În cadrul aceleiaşi gale a avut loc şi premierea celor mai buni sportivi de la CS Pandurii. Aşa cum era normal, Elena Moagă a triumfat aici, în rest aceeaşi sportivi din topul Direcţiei întâlnindu-se şi în topul clubului Pandurii.

    Sportivii anului în Gorj

    Elena Moagă (CS Pandurii)
    Locul 2 campionatul Balcanic de Semimaraton dar şi la Alergare Montană, locul 2 la campionatul naţional de semimaraton şi locul 3 la campionatul naţional de cross şi 3000 metri.

    Mădălin Gheban (LPS Târgu-Jiu)
    Locul 2 Festivalul Olimpic al Tineretului European, campion naţional juniori 1 la 800 metri, locul 2 campionat naţional juniori 2 în proba de 1500 metri şi locul 3 în la juniori 1 şi 2 în probele de de 1500 şi 800 metri.

    Laureaţi ai Galei Sportului Gorjean:

    Atletism:
    Alexandru Staicu, Alexandra Pîşcu, Alexandru Dobriţescu, Eugen Şorop, Laura Popescu, Adela Bălţoi, Daniel Lupulescu, Gabriel Gorun, Ionuţ Iordache, Adina Amzucu, Ştefania Buguleţ, Florin Popescu.

    Box :
    Cosmin Mateiaş (Jiul Rovinari), Roxana Pătraşcu, Giorgiana Moraru, Alexandra Cîrstea (toţi CS Pandurii).
    Lupte :
    Ionuţ Militaru (CSS Târgu-Jiu), Adelina Duduială (Pandurii), Gabriela Molnar (Minerul Motru).
    Radiogoniometrie :
    Adrian Marcu, Ramona Manea, Mircea Bobirsc, Alexandru Ciocănea (toţi Pandurii).

    Topul celor mai buni sportivi de la CS Pandurii:

    Cel mai bun sportiv:

    ELENA MOAGĂ – atletism

    Laureaţii CS Pandurii:

    ATLETISM :
    Alexandru Staicu, Andreea Pîşcu, Alexandru Dobriţescu, Eugen Şorop, Laura Popescu, Adela Bălţoi, Daniel Lupulescu, Gabriel Gorun, Ionuţ Iordache, Adina Amzucu, Ştefania Buguleţ, Florin Popescu şi Victor Coandă.

    BOX :
    Roxana Pătraşcu, Giorgiana Muraru, Alexandra Cîrstea, Valentina Diţă, Florin Bâlteanu, Loris Andreaş, Laurenţiu Cucu, Marin Muratu şi Andrei Văleanu.

    LUPTE :
    Adelina Duduială, Amalia Băluţă şi Stelian Igoianu.

    RADIOGONIOMETRIE :
    Adrian Marcu, Ramona Manea, Mircea Bobirsc şi Alexandru Ciocănea

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: