spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNews AlertTur atractiv pentru Pandurii

    Tur atractiv pentru Pandurii

    Gorjenii pot face rețetă financiară bună în turul de campionat de la Severin

    Ieri s-a stabilit programul Ligii 1 la fotbal ediția 2015-2016. Târgujienii se vor muta din această vară la Drobeta Turnu Severin, stadionul de acolo devenind gazdă pentru echipa gorjeană pentru 18 luni de zile. Timp îndelungat, însă important este că la Târgu-Jiu se va construi o arenă nouă și cochetă. Iar debutul pandurilor în orașul de la Dunăre este unul atractiv, ba chiar unul ce poate fi o rețetă bună financiară date fiind numele echipelor care vin în primele luni, Steaua, CFR, Dinamo sau ASA Tg. Mureș. Ei bine, meciuri în care poți juca cu mii de fani în tribune.

    sport-01-25

    Greu la debut

    Pentru Pandurii, debutul de campionat este greu. Specialiștii de fotbal spun că este de evitat să joci în primele etape cu nou promovatele pentru că acestea vor juca cu ambiție, determinare și pot să-ți creeze probleme. Ei bine, Pandurii are ghinionul ca în primele trei jocuri să întâlnească ambele nou promovate, ACS Poli Timișoara și FC Voluntari, iar între aceste deplasări un duel considerat acasă, dar jucat pe teren neutru la Severin cu Steaua. E clar că la acel joc se va juca cu casa aproape închisă dată fiind firma adversarului. De notat că în cele 13 etape din tur, gorjenii vor juca șase meciuri acasă și șapte în deplasare, la Severin venind nume ce atrag publicul. Pe lângă Steaua va mai veni CFR Cluj (etapa 7), Dinamo (etapa 9) și ASA Tg. Mureș (etapa 11). În deplasare în tur, gorjenii vor evolua în acea perioadă la Botoșani, Astra Giurgiu sau CSU Craiova, ieșiri dificile.

    Regulamentul din Liga 1

    Tot sezonul Ligii 1 se împarte în două, prima parte este generală, sezon regulat în care fiecare va juca cu fiecare. După cele 26 de etape, primele șase echipe clasate merg în play-off unde vor mai juca alte zece etape, în timp ce ultimele opt clasate la finalul sezonului regulat merg în play-aut urmând să mai joace 14 etape. La final de tot, ultimele două echipe din play-aut vor retrograda direct, în timp ce antepenultima va susține un baraj tur/retur cu o echipă din eșalonul doi. Trebuie spus că după sezonul regulat, punctajul tuturor echipelor va fi împărțit la jumătate, așa că și în play-off dar și în play-aut se va pleca cu jumătate din punctele acumulate în primele 26 de etape. În cazul în care numărul de puncte este impar, la împărțeală punctajul va fi rotunjit, astfel că o echipă nu va pleca în partea a doua spre exemplu cu 22,5 puncte ci cu 23 de puncte. Trebuie amintit faptul că echipele din play-aut au de realizat și un barem în cele 14 etape, minim 15 puncte acumulate, altfel vor pleca în sezonul viitor cu minus de puncte indiferent de eșalonul în care va evolua. În total, echipele din play-off vor juca un număr de 36 de etape, în timp ce echipele din play-aut vor juca un număr de 40 de jocuri.

    Enigmele lui Edi

    Antrenorul Edi Iordănescu a comentat și el programul de care va avea echipa lui parte. „Din punctul meu de vedere, pentru mine, ca antrenor, nu-mi doream nou promovate în prima parte a campionatului, cel puțin pe debut, pentru că nu cunosc echipele. Aveam nevoie să le cunosc mai bine, să le văd câteva meciuri și era altceva, aș fi vrut să le văd cum răspund la nivel de Liga 1. În momentul de față sunt enigme. Jucăm cu Timișoara pe care nu o știm deloc, s-a schimbat destul de mult, au venit mulți jucători. Le știm jucătorii, dar nu le știm exprimarea, organizarea de joc și atunci mi-aș fi dorit echipe care au fost și anul trecut în prima ligă pentru început. Acesta e programul, nu avem ce face, trebuie să jucăm, să adunăm puncte. Încercăm să fim bine pregătiți în ciuda faptului că încă muncim foarte mult să ne completăm. Trebuie să scoatem puncte. E un început destul de puternic, dar asta e…”a comentat Edi Iordănescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: