Au ratat meciul dintr-o prostie. Un singur jucător de la Pandurii confirmat cu Covid-19

0
406

Direcția de Sănătate Publică a interzis vineri Pandurilor să se deplaseze la București pentru meciul cu Metaloglobus după ce șapte jucători, dintre componenţii lotului, au fost pozitivi la testul de coronavirus, iar în cazul altor doi jucători rezultatele au fost neconcludente.

”Clubul Pandurii Târgu Jiu a efectuat testarea tuturor jucătorilor din lot pentru COVID-19, conform “Protocolului medical de desfășurare a competițiilor”, cu o zi înaintea plecării echipei la meciul oficial din prima etapă a Ligii a doua. Rezultatele testelor au fost primite vineri, când lotul convocat pentru acest meci se afla în autocar pentru deplasarea la Bucureşti, atunci luându-se decizia revenirii în cantonamentul echipei a întregului lot, după ce a fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică Gorj.

Pentru că rezultatele testelor COVID -19 a şapte dintre componenţii lotului au fost pozitive, iar în cazul altor doi jucători rezultatele au fost neconcludente, s-a luat decizia unei noi testări care a fost programată sâmbătă dimineaţă, între timp jucătorii pozitivi fiind izolaţi de restul lotului conform prevederilor normelor în vigoare prevăzute de protocolul medical.

Conform prevederilor protocolului elaborat de către FRF, privind Desfăşurarea competiţiilor din sezonul 2020 – 2021, respectiv, „În cazul în care, în urma testărilor programate în cadrul calendarului prevăzut, se descoperă unul sau mai multe cazuri pozitive, se anunță Direcția de Sănătate Publică județeană sau a Municipiului București și se urmează indicațiile primite de la aceasta”, şi la recomandarea DSP Gorj, Pandurii Târgu Jiu  nu a mai efectuat deplasarea la Bucureşti, urmând să se anunţe în scurt timp care va fi procedura care se va urma după efectuarea noilor teste, programate sâmbătă dimineaţă.

Menţionăm că, clubul Pandurii Târgu Jiu a respectat toate normele impuse privind pandemia de COVID-19, respectiv norme de igienă în spaţiile de cantonament, trasee bine definite pentru jucători şi personal, calendar de testare a jucătorilor precum şi dezinfectarea periodică a spaţiilor, încă de la începutul pregătirii, toţi jucătorii având teste COVID-19 efectuate, inclusiv cei care s-au aflat în probe. Întregul lot a fost cantonat non-stop în clădirea Centrului de Copii şi Juniori, efectuând periodic teste conform protocolului medical în vigoare la data respectivă. În urmă cu o săptămână, după încheierea meciurilor de verificare, componenţii lotului au primit trei zile libere, doar atunci aceştia părăsind cantonamentul organizat de club la baza proprie de pregătire” se arată ântr-un comunicat de presă

Sâmbătă dimineața au fost recoltate din nou probe de la toți jucătorii pentru teste PCR. În aceeași zi, pe seara au venit și rezultatele. Supriză însă, doar un junior a fost testat pozitiv fiind internat la Spitalul din Cărbunești.

Din informațiile noastre, conducerea clubului Pandurii a efectuat o testare care ar arăta dacă ai fost sau nu infectat cu Covid-19, nu dacă virusul este în organism. O testare care presupune înțeparea degetului exact ca la testul pentru despistarea glicemiei. Fapt confirmat și de FRF care a transmis faptul că partida Metaloglobus – Pandurii Tg-Jiu, care trebuia să se dispute sâmbătă, de la ora 11:00, nu a mai fost programată deoarece clubul gorjean nu a dovedit că a efectuat teste RT-PCR, așa cum prevede atât Ordinul comun emis de MTS și MS, cât și Protocolul medical de desfășurare al competițiilor. Cazul va fi judecat de Comisia de Disciplina a FRF”.

Confirmarea Covid-19 se face în urma testului molecular RT-PCR. Tariful pentru un astfel de test la Spitalul Județean Gorj este de 300 de lei. În comparație un test al sângelui pentru a depista daca ai avut sau nu coronavirus costa aproximativ 80 lei.

Cel mai probabil lipsa banilor a dus la luarea unei astfel de decizii dar care se va răsfrânge asupra asupra viitorului echipei de fotbal și așa greu încercate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here