spot_img
4.1 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertAvantaj Pandurii pentru retur!

    Avantaj Pandurii pentru retur!

    La prima privire, programul pandurilor este unul accesibil în retur, dar poate deveni periculos

    La finalul acestei săptămâni începe returul în Liga 1. Dacă turul a fost unul bun pentru echipa lui Edi Iordănescu, partea a doua se anunță a fi una la fel de reușită din mai multe puncte de vedere. Gorjenii au scăpat de adversarii grei, Steaua, Dinamo sau CFR, singurele meciuri mai tari fiind cu Astra și CSU Craiova. În rest, adversari abordabili, însă există și un revers al medaliei, dacă nu reușesc să ia puncte cu aceste echipe situația se agravează.

    Se bat cu codașelesport-01-13

    Obiectivul pandurilor pentru sezonul regulat este accederea în play-off. Gorjenii sunt la un pas să realizeze acest obiectiv, însă mai au de tras. În retur, echipa lui Iordănescu mai are de jucat acasă șapte meciuri, în cinci dintre acestea urmând a întâlni echipele aflate pe ultimele șase locuri, adică cele care ocupă poziții în play-out. Târgujienii vor juca la Severin mai multe meciuri considerate acasă decât în deplasare unde mai au de jucat în șase jocuri. Ei bine, duelurile de „acasă” sunt cu: ACS Poli Timișoara (locul 9), FC Voluntari (locul 13), Petrolul Ploiești (locul 14), Concordia Chiajna (locul 11), FC Botoșani (locul 12), Astra Giurgiu (locul 1) și CSU Craiova (locul 7). Dacă este să ne uităm la pozițiile în clasament a adversarelor care vor veni la Severin nu ar trebui să existe prea multe griji, însă trecutul nu dă pace echipei gorjene. Nu trebuie uitat faptul că echipa gorjeană a pierdut doi ani la rând locul de cupe europene datorită unor eșecuri în propriul fief. Acum doi ani, acel eșec cu CFR Cluj venit în minutul 94 a cântărit enorm în balanța clasamentului final, apoi rezultatele proaste obținute de echipa gorjeană tot pe teren propriu în stagiunea trecută au fost la fel de decisive în ratarea cupelor europene. Așa că antrenorul Edi Iordănescu este pus cumva în gardă.

    Suflă şi în iaurt

    Tehnicianul pandurilor știe că tocmai aceste meciuri cu echipe considerate accesibile sunt periculoase. „Dacă ne uităm pe istoricul echipei din perioada de când sunt aici, cele mai multe puncte le-am adus din jocurile cu echipele care porneau favorite în fața noastră. Am pierdut multe puncte atunci când noi a trebuit să ne impunem jocul și să fim echipa care dictează ritmul și care are inițiativa. Motivele pentru care am avut probleme sunt clare, dar nu le voi face publice”, spune Edi Iordănescu. Antrenorul pandurilor merge mai departe și susține că totul trebuie luat pas cu pas. „Nu am mai făcut așa de mulți pași greșiți, s-a întâmplat doar cu Chiajna. Dar, nu am mai pierdut cu echipele care plecau din poziția de aut-sider în lupta cu noi. Eu nu planific așa, strategia nu o fac așa, în meciul X, Y, Z trebuie să luăm trei puncte. Pregătim, vedem perioada care o traversează echipa respectivă la acel moment, le fel noi, strategia o facem și în funcție de situația care o avem în cadrul echipei, accidentări, suspendări, teren, mai mulți factori. În retur vom aborda meciurile fiecare în parte. Vor fi și meciuri în care ne vom mulțumi și cu un punct”, a mai declarat Edi Iordănescu.

    „Noi stabilim un punctaj minim pe care trebuie să-l atingem și am făcut punctajul pe care trebuie să-l atingem ca să intrăm în play-off, dar neavând în spate un istoric pe care să-l uităm credem că având 38 de puncte ne asigură intrarea în play-off. Ne-am propus un punctaj pentru prima parte pe care l-am depășit, mai avem o etapă din care vrem să scoatem maxim”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii

    „Manualele de pedagogie spun să nu fi mulțumit niciodată public. Realist fiind e bine că ce s-a întâmplat până acum. am anulat dezavantajele, teren propriu, lot schimbat, istoricul de anul trecut, un buget mai mic. Toate astea indică un obiectiv mai mic, dar noi ne-am dorit mai mult și cred că este bine ce am realizat. Trebuie să fim pregătiți în continuare”, Narcis Răducan, președinte Pandurii

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: