spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews Alert"Vom avea o echipă competitivă"

    „Vom avea o echipă competitivă”

    Joi după-amiaza, Comitetul Executiv al FRF a aprobat care va fi sistemul competiţional pentru ediţiile viitoare din fotbalul românesc. Astfel, ceea ce se ştia de o săptămână a devenit şi oficial, Liga 1 îşi va restrânge de la anul numărul de la 18 ajungându-se la un campionat cu 14 echipe la care vom avea sistem play-off şi play-aut. În aceste condiţii, sezonul viitor va fi unul de-a dreptul nebun pentru că vor cădea şase echipe din prima divizie, ceea ce e de speriat. Totuşi, gorjenii nu-şi fac griji, sunt convinşi că nu vor avea probleme, aşa că nu încape vorba de evitarea retrogradării. „Nu se pune problema punerii nici măcar ca obiectiv, evitarea retrogradării”, spune preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii, Mihai Prunariu. Acesta este chiar optimist. „Eu am mare încredere în antrenorul nostru, Petre Grigoraş, sunt sigur că la lotul care îl vom avea vom face o figură frumoasă în Liga 1. Şi vă spun, vom avea o echipă competitivă care se va bate pentru primele şase locuri”, a mai declarat Prunariu. Noua formulă de sistem competiţional nu este pe placul gorjenilor care şi-ar fi dorit un campionat cu 18 echipe, la final să pice patru. „Considerăm că sistemul cu 18 echipe se pliază cel mai bine în România. De altfel, noi nici nu am votat la LPF sistemul cu 14 echipe”, a declarat Prunariu. Acelaşi punct de vedere l-a avut recent şi antrenorul Petre Grigoraş, dar şi alţi oameni de fotbal din România, însă până la urmă se pare că Liga 1 se va transforma. Rezultatul acestei transformări se va vedea în timp.

    Fac şi investiţii în infrastructură

    Oficialii echipei Pandurii au decis ca în perioada următoare să facă şi ceva investiţii în special în baza sportivă. „Sperăm să finalizăm negocierile şi cu Universitatea „Constantin Brâncuși” pentru preluarea bazei sportive de la Debarcader unde va fi construit un teren sintetic. Intenţionăm ca terenul doi din Complexul Sportiv Municipal, actualul sintetic, să fie transformat în teren de iarbă dotat cu instalaţii moderne de udare”, a mai spus Prunariu. Cum terenul sintetic din Stadionul Municipal va dispărea, echipa a doua va trebui să-şi mute casa. „Suntem în discuţii cu cei de la Rovinari, în proporţie de 80 % echipa a doua va juca acolo din toamnă”, a mai spus Prunariu.

    Se mai mută la anul?

    În aceste condiţii în care fotbalul românesc de prima ligă se va transforma, rămâne de văzut dacă gorjenii se vor mai muta să joace meciurile din returul ediţiei viitoare în altă parte. Cel puţin, din punctul de vedere al lui Grigoraş, lucrurile sunt clare, va fi de acord să-şi mute echipa chiar dacă există măcar teoretic pericolul retrogradării. „Când ştii că se face ceva care rămâne de ce să nu faci un efort? Credeţi că dacă nu vroiam, acceptam să jucăm la Severin atunci când s-a modernizat terenul de joc? Făceam şi eu ca ceilalţi dinaintea mea, spuneam că nu vreau să plec de aici ca să nu retrogradez. Şi nu plecam şi jucam şi acum în mocirlă. Să dea Dumnezeu ca stadionul să fie renovat şi plec. Nu de la echipă, plec în pribegie. Să înceapă lucrările. Aşteptăm, o să ne bucurăm. Lăsaţi obiectivul acum, dacă vreţi stadion frumos, şi să fie frumos să vină cu sandwich-uri şi sucuri printre rânduri mai contează obiectivul de anul viitor? E importanta să se facă, să aibă acustică, baza de pregătire să fie extraordinară şi rişti şi un obiectiv. E important să înceapă”, a mai declarat şi Petre Grigoraş.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: