spot_img
7.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertBaschetbalist târgujian, transferat la o echipă din America

    Baschetbalist târgujian, transferat la o echipă din America

    Baschetbalistul târgujian Tudor Somăcescu, în vârstă de 15 ani, va pleca în Statele Unite ale Americii, unde va continua cariera sportivă și școala la Liceul Sierra Canyon din Los Angeles.

    Sportivul are o înălțime de 1.90 metri și este considerat unul dintre cei mai de perspectivă baschetbaliști din România și evolua la U-BT Cluj, fiind inclus în lotul de seniori. Tudor Somăcescu a participat în vara anului trecut la Campionatul European U16 masculin Divizia B, deși avea cu doi ani mai puțin decât limita de vârstă admisă. Sportivul gorjean a fost cel mai tânăr jucător de la acel eveniment însă a avut un rol important în echipa antrenată de Branko Cuic.

    „Am fost foarte emoționat. M-am atașat de colegii care m-au tratat ca pe unul de-al lor, deși am doar 15 ani. Echipa a fost ca a doua mea familie și îmi va fi dor de toți. Cea mai frumoasă amintire la U-BT este titlul câștigat la U-16, împotriva unei echipe pe care nu am mai bătut-o până atunci. Vreau să pun România pe harta baschetului și să arăt că se poate. Mă voi uita la meciurile lui U-BT de câte ori voi avea posibilitatea. Am vorbit și cu Dusko Vujosevic, cel care mi-a spus că o să fie foarte greu. Mi-a spus să am grijă pentru că acolo e un alt mediu și să am încredere în mine. Silvă (n.r. Mihai Silvășan) mi-a urat și el multă baftă are încredere în mine și știe că o să reușesc”, a declarat Tudor Șomăcescu pentru presa clujeană.

    La ce echipe a evoluat

    Tudor Somăcescu a început baschetul în orașul natal și a jucat, sub comanda lui Gabriel Bekes. După pensionarea antrenorului, grupa 2005 a echipei din Târgu Jiu a fost preluată de Alex Gliga, sub comanda căruia Tudor a evoluat la U13. Baschetbalistul a mai fost antrenat de Claudiu Alionescu, CSȘ Târgu Jiu, în sezonul 2016/17 la categoria U14 masculin. Tot la Târgu-Jiu, Tudor a lucrat cu Renato Iuțalim, antrenor alături de care a participat la mai multe turnee și a fost desemnat MVP în cadrul unui eveniment disputat în Serbia.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: